Ronioci pretraživali Moraču: Od Ognjena i dalje ni traga

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” inspektori su razgovarali sa sedmoricom taksista koji su u zoru 4. maja prolazili naseljem iz kog je nestao dječak
93 pregleda 0 komentar(a)
Ognjen Rakočević potraga, Foto: Boris Pejović
Ognjen Rakočević potraga, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.05.2016. 17:43h

Šef policijskog tima za potrage Miljan Ćirović kazao je "Vijestima" da su ronioci za danas završili pretragu rijeke Morače, te da i dalje nema traga od jedanaestogodišnjeg Ognjena Rakočevića, koji je nestao u u noći između 3. i 4. maja.

Ćirović je dodao da policijske ekipe i dalje traže nestalog dječaka.

Policija je juče provjeravala da li je neki od podgoričkih taksista, u noći između 3. i 4. maja, vidio dječaka.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” inspektori su razgovarali sa sedmoricom taksista koji su u zoru 4. maja prolazili naseljem iz kog je nestao dječak.

Nijedan od njih policajcima nije mogao dati informaciju koja bi bila od koristi za istragu - plavokosog dječaka nijesu vidjeli.

Inspektori po nalogu tužilaštva istražuju pod kojim je okolnostima nestao dječak koji boluje od autizma.

Od pomoći im nijesu bili ni snimci sa nadzornih kamera postavljenih na više objekata u glavnom gradu. Nijedna nije zabilježila plavokosog i plavookog mališana, koji je u donjem dijelu trenerke nestao iz roditeljskog doma.

Tužilaštvo je juče provjeravalo i ko stoji iza lažnih dojava, koje odvlače pažnju istražiteljima.

Rukovodilac policijskog Odsjeka za potrage Miljan Ćirović rekao je da su policija i Vojska Crne Gore i juče bile na terenu i da su nastavili potragu za dječakom.

“Pretraživan je teren od Željezničke stanice prema Zlatici”, kazao je Ćirović. Osim policajaca i vojnika dječaka su juče ponovo tražili ronioci Regionalnog centra za obuku ronilaca.

Oni su pretraživali korito rijeke Morače, a potragu će nastaviti i danas.

Dječaka su juče tražili i građani koji od prvog dana pokušavaju da ga vrate u roditeljski zagrljaj. Međutim, rezultata nije bilo ni deseti dan od kada je on nestao.

Koordinator Ministarstva unutrašnjih poslova Duško Marković apelovao je prije dvije noći na građane da obustave samoinicijativne potrage Ognjenom. Gostujući u TV Vijesti Marković se zahvalio građanima koji su danima i noćima tragali za dječakom, ali i osudio ponašanje grupe koja je prije četiri noći ispred kuće Rakočevića, vrijeđala Ognjenovig oca Branka, optužujući ga da je odgovoran za nestanak svog sina.

Marković je pozvao građane da potragu prepuste državnim organima. “Mislim da je to sada stvar tužilaštva i policije. Policija se ne zaustavlja nikada dok se ne nađe lice. Naš operativni sastav, policijski sastav i drugi djelovi MUP-a i dalje će tragati za ovim dječakom, ali će se preduzimati i policijsko-kriminalističke radnje po nalogu tužioca, da vidimo da ne postoje neke druge okolnosti”.

Plavokosi Ognjen ima svijetao ten i visok je oko 150 centimetara.

Bonus video: