Dragan Marović dug vraća robijom, jer nisu dokazali da je stavljao pare u svoj džep

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, tužioci tokom istrage nijesu našli dokaze da je Dragan Marović stavljao taj novac u svoj džep, zbog čega će, navodno, dug vratiti “samo” robijom
31 komentar(a)
Dragan Marović, Foto: Savo Prelević
Dragan Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.05.2016. 07:25h

Budvanin Dragan Marović izašao je iz Istražnog zatvora nakon devet mjeseci provedenih iza rešetaka.

Brat uhapšenog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića dan ranije potpisao je Sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom, čiji detalji javnosti nisu poznati.

Budvanin juče na kapiji spuškog zatvora nije želio da daje izjavu.

“Hvala, razumite me”, kazao je on.

Marović se nakon mjeseci negiranja krivice, nagodio sa tužiocem i priznao da je učestvovao u sumnjivim poslovima gradnje TQ Plaze, izgradnje donjeg bulevara u Budvi i puta u selu Krapina.

Tim poslovima budvanski budžet oštećen je za više miliona eura.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, tužioci tokom istrage nijesu našli dokaze da je Dragan Marović stavljao taj novac u svoj džep, zbog čega će, navodno, dug vratiti “samo” robijom.

Isti sagovornik “Vijesti” tvrdi da će prema tom dogovoru u zatvoru provesti godinu i pet mjeseci.

Nekadašnji potpredsjednik opštine Budva krivicu je priznao tri mjeseca nakon što je njegov branilac, advokat Zdravko Begović kazao da je Marović tužiocu i sudiji rekao da nije član bilo kakve kriminalne organizacije i da nije radio ništa što je u suprotnosti sa zakonom.

Begović je to kazao sredinom februara nakon što je Marović pušten iz pritvora i ponovo uhapšen na kapiji Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

“Negirao je izvršenje krivičnog djela, bio veoma decidan u tome da ga nije izvršio”, kazao je Begović tada.

Begović sada tvrdi da se stvari mijenjaju nakon mjeseci provedenih u pritvoru.

“U određenom trenutku čovjek je spreman da napravi kompromis sa sobom i istinom, da bi se vratio svojoj porodici, svojoj djeci i supruzi”, kazao je Begović.

Bonus video: