Lazović i Lazarević izborili norme za SP u powerliftingu

240 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Lazović, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Nikola Lazović, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Ažurirano: 13.05.2016. 16:52h

Dizači tegova podgoričkog kluba Gradac, Nikola Lazović i Darko Lazarević su nacionalnim rekordima i medaljama na Balkanskom prvenstvu zaslužili poziv da u reprezentaciji Crne Gore nastupe na Svjetskom prvenstvu u "powerliftingu".

Iako u skromnim uslovima u klubu, samoodricanjem i zalaganjem, Lazarević je u kategoriji do 100 kilograma osvojio Balkansko prvenstvo, dok je Lazović bio srebrni u kategoriji do 125 klilograma.

I na otvorenom Prvenstvu Crne Gore u "powerliftingu" u Plavu, Lazarević i Lazović su potvrdili sjajnu formu titulama prvaka u kategorijama do 110 kg, i 125 kg.

Darko Lazarević je postavio državni rekord čučnju u kategoriji do 110 kg, koji iznosi 282,5 kg, dok je Lazović vlasnik rekorda u "mrtvom" dizanju koji iznosi 305 kg.

Time su Lazović i Lazarević ispunili A norme za odlazak na Svjetsko i Evropsko prvenstvo. Oba takmičara Gradca nastupiće na Svjetskom prvenstvu u Nišu od 17. do 24. septembra 2016.

Oni će pripreme za SP početi početkom narednog mjeseca u fitnes centru "City Gym" u kojem su i do dsada imali odlične uslove za pripreme.

Bonus video: