Mladi muzičari iz Bijelog Polja nagrađeni u Novom Sadu

Prema riječima profesora klavira Miloša Vojinovića na ovom takmičenju učestvuje više od 500 učesnika u raznim kategorijama
1 komentar(a)
muzičari, Bijelo Polje, Foto: Privatna arhiva
muzičari, Bijelo Polje, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.05.2016. 15:02h

Harmonikaši Muzičke škole iz Bijelog Polja osvojili su danas zlatne i srebrne lire na prvom Internacionalnom festivalu harmonike i kamerne muzike „Eufonija“ u Novom Sadu.

Elid Pilica je osvojio zlatnu liru, a Damir Vreva (obojica u klasi profesorice Marine Miladinović) i Balša Jovanović (u klasi profesora Milinka Prebiračevića) srebrne lire.

Dan ranije, na Petom međunarodnom muzičkom takmičenju "Fantast" 2016. u Bečeju, koje se održava od 9. do 17. maja, učenica te škole Laura Miladinović osvojila je prvu nagradu– klavir u klasi profesora Miloša Vojinovića. Prvu nagradu od oko 60 učesnika iz šest zemalja osvojilo je njih 20.

Drugu nagradu u istoj kategoriji osvojila je Teodora Rakonjac u klasi profesorice Julke Vukićević, kao i Adrijan Štulić u klasi profesorice Milene Đurović.

Prema riječima profesora klavira Miloša Vojinovića na ovom takmičenju učestvuje više od 500 učesnika u raznim kategorijama, što je rekodran broj takmičara.

"Juče su na takmičenje otputovale dvije učenice sa odsjeka violina Emina Višnjić i Milica Đurović u klasi profesorice Ande Buši, a u ponedjeljak idu učenici iz klase profesorice Milene Vračarević sa odsjeka gitare Sara Kurgaš, Tarik Hadžajlić i Jovana Obradović", kazao je Vojinović.

Bonus video: