Herceg Novi: Rasvijetlili dva slučaja paljenja vozila

Nakon prijave događaja izvršeni su uviđaji i izuzeti tragovi su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja, a o događajima je upoznat nadležni tužilac
93 pregleda 2 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 13.05.2016. 13:50h

Službenici Uprave policije MUP-a, Centra bezbjednosti Herceg Novi, rasvijetlili su dva slučaja paljenja vozila izvršena u martu ove godine.

Policijski službenici su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom juče podnijeli posebne izvještaje kao dopunu krivičnih prijava protiv dva lica, I.M. (31) iz Herceg Novog i D.T. (29), državljanina Srbije, zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela izazivanje opšte opasnosti.

Sumnja se da je I.M, 15. marta oko 22,30 časova, došao do parkinga u mjestu Bijela na kom je bilo parkirano putničko motorno vozilo "Citroen Berlingo", vlasništvo T.D, nakon čega je prednji dio vozila polio benzinom, a zatim ga zapalio. Usljed požara došlo je do veće materijalne štete na vozilu.

Takođe se sumnja da je I.M, zajedno sa D.T, početkom marta došao do parking prostora na kojem je bilo parkirano vozilo "Opel Calibra", vlasništvo B.M. Njih dvojica su, kako se sumnja, izazvali požar na zadnjem dijelu vozila na način što su koristili dvije krpe natopljene benzinom koje su zapalili i potom bacili na vozilo. Na vozilu su nastala manja oštećenja.

Odmah po prijavi tih događaja izvršeni su uviđaji tokom kojih su izuzeti tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. O događajima je upoznat nadležni tužilac. Sveukupne policijske aktivnosti dovele su do rasvjetljavanja paljenja ta dva vozila i identifikovanja osumnjičenih lica.

Posebni izvještaji protiv I.M. i D.T, kao dopune krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, su nadležnom tužiocu podnijeti u redovnom postupku. Tim su rasvijetljena dva od četiri događaja u kojima su nastali požari na vozilima, a koji su registrovani na području Herceg Novog od početka ove godine.

Treći slučaj paljenja vozila je kvalifikovan od strane nadležnog tužioca kao krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, dok se za četvri slučaj nadležni tužilac još uvijek nije izjasnio o pravnoj kvalifikaciji jer je u toku sprovođenje potrebnih vještačenja. Na rasvjetljavanju oba djela se preduzimaju policijske aktivnosti.

Bonus video: