Odbojkašice Crne Gore za vikend sparinguju sa Albankama

3 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: OSCG
Odbojkašice Crne Gore, Foto: OSCG
Ažurirano: 13.05.2016. 10:36h

Nakon desetak dana rada, vrijeme je i za prve provjere - odbojkašice Crne Gore odigraće za vikend u barskoj "Topolici" prijateljske utakmice sa selekcijom Albanije, u subotu zatvorenog tipa tokom treninga, a u nedjelju od 17 časova i zvaničnu prijateljsku utakmicu, za koju je ulaz slobodan.

Pomenuti kontrolni mečevi su prvi u toku priprema za start u kvalifikacijama za EP i debitantski nastup u Evropskoj ligi.

Albanija će ove godine takođe nastupiti, prvi put, u Evropskoj ligi.

“Sigurno je da će nam trening i utakmica sa selekcijom Albanije značiti pred odlazak na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, iako imamo problema sa povredama igračica, jer je Dragana Peruničić van stroja, a vjerovatno na Kseniju Ivanović, u ovom duelu, nećemo moći da računamo. Tanja Bokan nam se tek priključila,. Svaka igračica će dobiti šansu u duelima sa Albanijom”, kazao je selektor "crvenih" Vladimir Milačić.

Naše seniorke će u prvoj rundi kvalifikacija za EP, od 20. do 22. maja u Alitusu, igrati protiv domaće Litvanije Bosne i Hercegovine i Norveške. Dalje idu dvije prvoplasirane selekcije.

Ako budu prve u grupi 2, naše seniorke će u drugoj rundi kvalifikacija igrati u grupi B sa Belgijom, Francuskom i Španijom, dok drugo mjesto donosi prolaz u grupu E, gdje su već Bugarska, Rumunija i Švajcarska.

Nakon prve runde kvalifikacija za EP uslijediće i debitantski nastup u Evoligi, a rivali su Francuska, Španija i Azerbejdžan. Prvi turnir je u Baru (3 - 5. jun), a drugi u Renu (10 - 12. jun).

Bonus video: