Tužilaštvo traži snimak dešavanja ispred kuće Rakočevića

Tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela i saslušane osobe su prošle sa policijskim upozorenjem
139 pregleda 0 komentar(a)
Ognjen Rakočević potraga, Foto: Luka Zeković
Ognjen Rakočević potraga, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.05.2016. 19:46h

Osnovno državno tužilaštvu (ODT) u Podgorici zadužilo je policiju da mu dostavi snimak i informacije o dešavanjima od prije dvije noći, kada se grupa građana verbalno sukobila sa Brankom Rakočevićem, ocem jedanaestogodišnjeg Ognjena koji je nestao prije devet dana.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, nakon što su policijski službenici dežurnog tužioca u ODT u Podgorici 11. maja obavijestili o prijavi koju je podnio B. R. protiv grupe građana zbog uznemiravanja njegove porodice, tužilac je dao obavezujući nalog policiji da prikupi potrebna obavjestenja.

„Zatraženo je i dostavljanje CD snimka, kao i cjelokupnih spisa na ocjenu. Tužilac se do sada nije izjasnio o postojanju elemenata bilo kog krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti“, kaže se u saopštenju.

Policija ranije saslušala dvije osobe zbog incidenta

Dvije osobe su saslušane u podgoričkoj policiji u okviru provjera da li je neko od građana uključenih u potragu za Ognjenom Rakočevićem prije dvije noći maltretirao i ugrozio porodicu nestalog dječaka.

Tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela i saslušane osobe su prošle sa policijskim upozorenjem.

Ispred kuće Rakočevića prije dvije noći došlo je do verbalnog incidenta. Grupa građana koja se samoinicijativno organizovala da traži dječaka oko tri sata iza ponoći došla je do kuće Ognjenovog strica, tvrdeći, na osnovu skice “vidovnjaka”, da je dječak tamo.

Dječakov otac Branko Rakočević kazao je da su tada njih 30-ak počeli da lome i preskaču ograde.

Plavokosi dječak nestao je prije devet dana iz roditeljske kuće u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici. Od tada, potraga za njim ne prestaje. Ognjen je izašao kroz prozor porodične kuće u Ulici Vaka Đurovića prije osam dana i od tada mu se gubi svaki trag.

Dječaka danima traže građani, policija, vojska, lovočuvari, ronioci...

Zbog Ognjenovog nestanka, Više državno tužilaštvo u Podgorici je, kako su saopštili, pokrenulo postupak izviđaja.

"Radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti pod kojima je došlo do njegovog nestanka, po nalogu dežurnog državnog tužioca preduzete su određene izviđajne radnje", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ognjen Rakočević ima plavu kosu, plave oči, svijetao ten, a visok je oko 150 centimetara.

Mole se građani da ukoliko primijete Ognjena pozovu njegovu majku Valentinu na broj 067 265 960 ili policiju na 122.

Broj 122 je jedinstveni policijski broj koji je dostupan non stop i besplatan je. Svaki poziv se provjerava.

Bonus video: