Klub iz Zete želi povratak u vrh

Klub tradicionalno organizuje međunarodni turnir "Miloš STanković" a u 12. izdanju ove godine učestvovalo je 350 takmičara
170 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Stanković-Cijevna komerc, Foto: Privatni album
Miloš Stanković-Cijevna komerc, Foto: Privatni album
Ažurirano: 12.05.2016. 07:55h

U džudo klubu „Miloš Stanković - Cijevna komerc” od juna prošle godine krenuo je ambiciozan projekat stvaranja novih šampiona u ovom sve popularnijem sportu. Trener kluba, Goran Dobrović, sa ponosom je naglasio da su takmičari tog kluba u međuvremenu nastupili na brojnim takmičenjima i prvenstvima u okruženju i sa svih su se vratili sa osvojenim medaljama.

"Iako je do skora „Miloš Stanković-Cijevna komerc” bio klub po rezultatima seniora odmah iza Akademika, odlučili smo da krenemo sa stvaranjem novih boraca i državnih reprezentativaca. Treninzima sa dječacima uzrasta mlađih pionira i poletaraca, Marko Dabanović i ja, uspjeli smo da napravimo veliku grupu talentovanih džudista. Oni su od juna osvojili 57 medalja, a tradicionalno je bilo i titula državnih prvaka", kazao je Dobrović.

Osim stručnog rada, članovima kluba na raspolaganju je i odlična sala u Domu omladine u Mojanovićima, površine 200 kvadrata.

"Imamo čak 120 kvadrata prekrivenih strunjačama, a tu je i teretana i drugi potrebni rekviziti. Nesmetano u istom momentu može u odličnim uslovima da trenira 20 boraca. Pošto treniramo sa dječacima mlađih uzrasta, treninzi su tri puta sedmično, mada pred takmičenja povećavamo taj broj. Od naredne sezone planiramo da redovno budu četiri treninga nedjeljno".

"Imamo zaista talentovanu generaciju od koje želimo da učešćem na turnirima u Crnoj Gori i okruženju napravimo kadetske i juniorske reprezentativce. Naš cilj je da stvaramo borce za crnogorsku selekciju", rekao je Dobrović.

U klubu trenutno trenira 25 dječaka, a najviše uspjeha imaju Mihajlo Senić, Vojin Dobrović, Stevan Sadiku, Savo Ljiljanić, Vukota Knežević, Andrej Pavićević, Jovan Mugoša, Vuk Ljiljanić i Vuk Grdinić. - Mi imamo uslove da bazu proširimo za još 20 budućih takmičara i radićemo na tome. Za napredak je potreban što veći broj sparing partnera na treningu, ali se time i pojačava konkurencija", zaključio je Dobrović.

Bonus video: