Potraga za Ognjenom

Marković zahvalio građanima, slučaj prepustiti državnim organima

U potragu za Ognjenom Rakočevićem uključeni su građani, policija, Vojska, gorske službe spasavanja...
0 komentar(a)
ronilac, Ognjen Rakočević potraga, Foto: Filip Roganović
ronilac, Ognjen Rakočević potraga, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.05.2016. 20:24h

Potpredsjednik Vlade i rukovodilac Ministarstva unutrašnjih poslova, Duško Marković, zahvalio se građanima koji učestvuju u potrazi za jedanaestogodišnjim Ognjenom Rakočevićem, ali ih je pozvao da slučaj preposte državnim organima, i izjavio da je to sad stvar Tužilaštva i policije.

Ronioci Centra za obuku ronilaca u Bijeloj, danas su u okviru potrage za jedanaestogodišnjim Ognjenom Rakočevićem pretraživali ponovo korito rijeke Morače, posebno pješčane nanose, međutim ni ovog puta nije bilo nikakvih rezultata.

Čamci pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova su trenutno na dijelu Morače kod Sportskog centra, dok vatrogasne jedinice pretražuju Ribnicu.

Ronioci su, kako je ranije Televiziji Vijesti rekao instruktor Ronjenja Danilo Mijajlović, bili podijeljeni u nekoliko grupa pregledali su korito rijeke Morače od hotela "Ambasador" do Kolovrata.

Ognjen je nestao 4. maja iz porodične kuće u Podgorici.

"Potragu ćemo danas fokusirati na pješčane nanose. Postoji mogućnost da je tijelo negdje zatrpano pješčanim nanosom. Ipak, nadamo se da ćemo čuti glas da je Ognjen negdje drugo pronađen i da je vreaćen roditeljima", rekao je Mijajlović.

On je dodao da će ronioci četvrtog dana njihove potrage pretraživati rijeku Moraču do 20 časova.

Mijajlović je rekao da je i nivo Morače u proteklih nekoliko dana značajno opao.

U potragu za Ognjenom Rakočevićem, pored ronilaca, uključeni su građani, policija, Vojska, gorske službe spasavanja.

Dječak je izašao kroz prozor porodične kuće u Ulici Vaka Đurovića u noći između utorka i srijede i od tada mu se gubi svaki trag.

Ognjen ima plavu kosu, plave oči, svijetao ten, a visok je oko 150 centimetara.

Mole se građani da ukoliko primijete Ognjena pozovu njegovu majku Valentinu na broj 067 265 960 ili policiju na 122.

"Broj 122 je jedinstveni policijski broj koji je dostupan non stop, besplatan je i putem ovog broja se može ostvariti više poziva istovremeno. Svaki poziv će biti provjeren", kazali su iz UP.

Preporučujemo za Vas