Može li Crna Gora biti poželjna lokacija za snimanje filmova?

Pregled recentnog filmskog stvaralaštva u Crnoj Gori s korisnim servisnim informacijama, posjetiocima crnogorskog štanda biće dostupan putem kataloga Montenegrin Cinema Cannes 2016.
54 pregleda 3 komentar(a)
Vrijeme između nas, Foto: Artikulacija Production
Vrijeme između nas, Foto: Artikulacija Production
Ažurirano: 12.05.2016. 06:59h

Crnogorska kinematografija i potencijali u ovoj oblasti, od juče do 22. maja 2016. godine, biće predstavljeni na marketu 69. Međunarodnog filmskog festivala u Kanu, u okviru zajedničkog Paviljona zemalja Jugoistočne Evrope, saopšteno je iz Ministarstva kulture. Prioritetni cilj učešća Crne Gore na najznačajnijem svjetskom filmskom marketu je prezentacija domaćih projekata i potencijala za snimanje na crnogorskim lokacijama.

Ove godine posebno će biti predstavljena tri najnovija projekta u različitim fazama realizacije: “Vrijeme između nas”, Andra Martinovića, “Ispod mosta, među stijenama”, Pavla Simonovića i “Igla ispod praga”, Ivana Marinovića, kao i kratki filmovi koji su u prethodnoj godini ostvarili zapažen uspjeh u inostranstvu.

Pregled recentnog filmskog stvaralaštva u Crnoj Gori s korisnim servisnim informacijama, posjetiocima crnogorskog štanda biće dostupan putem kataloga Montenegrin Cinema Cannes 2016. Crnogorska kinematografija šesti put učestvuje na marketu Kanskog festivala.

Bonus video: