Ognjenov stric: Istragu u naselju vodi vračara, vrijeme je da to prestane

Mole se građani da ukoliko primijete Ognjena pozovu njegovu majku Valentinu na broj 067 265 960 ili policiju na 122
63 komentar(a)
Ognjen Rakočević potraga, Foto: Boris Pejović
Ognjen Rakočević potraga, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.05.2016. 05:33h

Donko Rakočević, stric jedanaestogodišnjeg Ognjena Rakočevića, koji je nestao u noći između 3. i 4. maja, poručio je da je posljednji čas da policija obezbijedi javni red i mir u njihovom naselju, a poremećene osobe smjesti u odgovarajuće ustanove.

"Istragom u našem naselju koordinira neka baba vračara iz Pljevalja, a 'inspektori' su problematične osobe iz grada, koji svaku noć pred zoru, upadaju u naša i komšijska dvorišta i kuće, traumirajući djecu i stare i bolesne ljude, između ostalog reflektujući jaka svjetla kroz prozore dječjih soba i pokušavajući da razvale vrata podruma, garaža, pa čak i stanova”, kazao je Rakočević, pozivajući nadležne da istražuju i u tom naselju.

On se zahvalio svima koji traže Ognjena i dodao da se “plaši da će mala grupa huligana baciti ljagu na humanost ovog naroda”.

Podgorička policija provjeriće da li je neko od građana uključenih u potragu za Ognjenom prije dvije noći maltretirao i ugrozio porodicu nestalog dječaka.

Rukovodilac Odsjeka za potrage u CB Podgorica Miljan Ćirović kazao je juče "Vijestima" da Rakočevići policiji nijesu prijavili građane koji su ih uznemiravali, ali da će sve činjenice utvrditi na osnovu snimka objavljenog juče na društvenim mrežama.

Ispred kuće Rakočevića prije dvije noći došlo je do verbalnog incidenta. Grupa građana koja se samoinicijativno organizovala da traži dječaka oko tri sata iza ponoći došla je do kuće Ognjenovog strica, tvrdeći, na osnovu skice “vidovnjaka”, da je dječak tamo.

Dječakov otac Branko Rakočević kazao je da su tada njih 30-ak počeli da lome i preskaču ograde.

“Vidjeli su neka bijela vrata i jedan dečko je rekao to je to sa slike. To je kuća jednog komšije koji ima zdravstvenih problema vrlo ozbiljnih”, kazao je Rakočević, koji je tada i pozvao policiju.

Plavokosi dječak nestao je prije devet dana iz roditeljske kuće u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici. Od tada, potraga za njim ne prestaje. Ognjen je izašao kroz prozor porodične kuće u Ulici Vaka Đurovića prije osam dana i od tada mu se gubi svaki trag.

Dječaka danima traže građani, policija, vojska, lovočuvari, ronioci...

Zbog Ognjenovog nestanka, Više državno tužilaštvo u Podgorici je, kako su saopštili, pokrenulo postupak izviđaja.

"Radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti pod kojima je došlo do njegovog nestanka, po nalogu dežurnog državnog tužioca preduzete su određene izviđajne radnje", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Stručnjaci iz američke Nacionalne asocijacije specijalizovane za djecu sa autizmom koja bježe od kuće kazali su "Vijestima" da bi prilikom potrage za Ognjenom trebalo sa razglasa puštati glas njegove majke koja ga doziva. Oni su objasnili da je to djelotvornije nego da dječaka dozivaju nepoznati glasovi.

Poručili su i da ga je najbolje tražiti u blizini vode, čak iako nema znakova da je tamo.

Bivši sportski radnik iz Podgorice, rođeni Kolašinac Milorad Tošić ponudio je 10.000 eura onome ko da informaciju koja bi jedanaestogodišnjeg Ognjena Rakočevića vratila roditeljima i bratu i sestri. Tošić je rekao da njegova ponuda važi 12. maja u podne i da se nada da će uspjeti da pronađu trag do Ognjena.

Ognjen Rakočević ima plavu kosu, plave oči, svijetao ten, a visok je oko 150 centimetara.

Mole se građani da ukoliko primijete Ognjena pozovu njegovu majku Valentinu na broj 067 265 960 ili policiju na 122.

Broj 122 je jedinstveni policijski broj koji je dostupan non stop i besplatan je. Svaki poziv se provjerava.

Bonus video: