Klijenti pričali kako su ostali bez svog novca

Službanici banke optuženi da su zloupotrebom položaja prisvojili oko 250.000 eura od klijenata
225 pregleda 1 komentar(a)
Euro, novac, Foto: Shutterstock
Euro, novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.05.2016. 16:27h

Svjedokinja iz Kotora Branka Drašković saopštila je u Višem sudu kako je ostala bez svog novca koji je deponovala u filijali Komercijalne banke AD Budva.

Draškovićeva je svjedočila na suđenju službanicima te banke optuženim da su zloupotrebom položaja prisvojili oko 250.000 eura sa računa klijenata.

"Po dolasku u banku da bi podigla svoj novac, saznala je da ga na računu više nema. Novac sam oročila na dvije godine. Godinu nakon oročenja pozvala me je službenica banke Snežana Dašković koja je pitala da li želim da produžim oročenje. Od poznanice Branke Kokić salučajno sam saznala da su joj nestale pare pa me prijateljica upozorila da pođem i provjerim stanje na računu. Službenica koja je mijenjala Draškovićevu saopštila mi je da mog novca nema.

Nakon toga su me pozvali iz banke u Budvi i rekli mi o čemu se radi. Pokazali su mi papire, a na njima je bio moj falsifikovani potpis. Banka mi je kasnije vratila cjelokupan iznos novca”, rekla je svjedokinja.

Pred sudijom Sužanom Mugošom, svjedočio je i Radmilo Jokić.

"Službenici banke Daškovićevoj predao sam 11.000 eura i dok sam sa prijateljem Kokićem u gradu popio kafu, papiri su bili gotovi. Vratio sam se u banku gdje sam potpisao ugovor i dobio štednu knjižicu. Te iste godine ili možda naredne, ne sjećam se, ponio sam još 5.000 eura na oročenje koje sam predao Draškovićevoj po istom principu kao i prvog puta”, kazao je Jokić.

Dodao je da su ga kasnije zvali ljudi iz banke i obavijestili ga o nestanku novca.

Svjedokinja Branka Kokić rekla je da joj je u kuću došao optuženi Dalibor Krivokapić, koji je pitao da li je razročila 30.000 eura koje je imala u banci.

Krivokapić joj je rekao da postoji problem u banci i da je on u problemu te da će povjeriti šta je sa njenim novcem.

"Bila sam strpljiva do sljedećeg utorka kada me je on pozvao i saopštio mi da je i zvanično prijavio nestanak našeg novca.

Prema navodima optužnice, Snežana Drašković je u periodu od 30. aprila 2010, do 24. aprila 2012, kao blagajnik - likvidator u Komercijalnoj banci AD Budva, filijala Kotor, isplatila gotovinu i sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist od 52.286,96 eura sa računa klijenata banke Rajka Perovića,Danijele Mirović i Radmila Jokića.

Tužilac tvrdi da je Draškovićeva je od 22. jula 2013, do 07. februara 2014, kao trezorista, pribavila sebi protivravnu imovinsku korist od 150.938 eura, tako što ih je podigla sa računa klijenata banke Zorice Grandis, Sava Kunjerica i Branke Kokić, čime je izvršila „produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju“. K

rivokapić je optužen da je od 26. 04. 2010, do 25. 10. 2012, kao blagajnik pribavio sebi imovinsku korist od 64.071 eura, sa računa klijenata Rajka Perovića i Branke Drašković.

Bonus video: