KARATE: NAKON USPJEHA NA EP

Dragana Konjević: Bronza je tek početak ostvarivanja mojih ciljeva

"Medalja na Evropskom prvenstvu je tek početak ostvarivanja mojih snova", naglasila je karatistkinja Omladinca, Dragana Konjević
95 pregleda 2 komentar(a)
Dragana Konjević, Foto: KK Omladinac
Dragana Konjević, Foto: KK Omladinac
Ažurirano: 11.05.2016. 15:55h

Crnogorska karate reprezentativka Dragana Konjević kazala je da su osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Monpeljeu počeli da se ostvaruju njeni snovi.

Članica podgoričkog Omladinca savladala je u meču za treće mjesto, u kategoriji preko 68 kilograma, Španjolku Lauru Gonzalez Palasio 2:0.

Na putu do polufinala savladala je Engleskinju Kejti Hari, Kipranku Agustinu Stilianu i Švajcarkinju Fani Klevin, dok je u meču za finale izgubila od Finkinje Helene Kusisto 2:0.

U repesažu pobijedila je Palasio i ostvarila najveći uspjeh u karijeri.

Konjević je kazala da je od kada je počela da trenira karate sanjala medalje sa evropskih i svjetskih prvenstava.

"Neću reći da se san ostvario, već da je počeo da se ostvaruje. Imala sam šansu da osvojim i sjajnije odličje, nijesam je iskoristila. Potrudiću se da na narednim šampionatima, možda već na Svjetskom prvenstvu, krajem oktobra u Lincu, medalja bude sjajnija", kazala je Konjević na konferenciji za novinare.

Ona se zahvalila svima koji su vjerovali u nju, treneru i selektoru Žarku Rakoviću, Karate savezu, sparing partnerima i sponzorima.

Njena klupska i reprezentativna drugarica, Anja Jović, kazala je da nije očekivala da će biti na korak od medalje.

"Iskreno nijesam očekivala da ću dogurati tako daleko. Nijesam vjerovala u sebe, ali mi je povreda mog brata Vladimira dala snagu. Ostaje žal za medaljom, bila sam blizu, ali ovo doživljavam kao pripremu za sljedeća takmičenja na kojima će nadam se biti medalja", kazala je Jović.

Prema riječima Ane Drašković, greška u samom finišu meča koštala je bronzanog odličja.

"U repesažu, u prvom meču, pobijedila sam zlatnu sa prethodnog šampionata. Ponosna sam na taj meč. U borbi za medalju nijesam iskoristila šansu. Napravila sam grešku koja me je koštala medalje. Radiću još više i sve uraditi da se pripremim još bolje za SP, da se slično nikada vise ne ponovi", kazala je Drašković.

Selektor ženske reprezentacije u borbama, Žarko Raković, kazao je da, imajući u vidu brojne pehove, mora biti zadovoljan rezultatom.

"Imali smo mnogo pehova uoči i tokom prvenstva - povrede Jelene Maksimović, Marija Hodžića, Marine Raković i Vladimira Jovića. Prezadovoljan sam, jer je ovo što smo napravili u ovoj situaciji veliki uspjeh. Trenuci nepažnje koštali su nas još kojeg odličja. Siguran sam da možemo i imamo pravo da se nadamo medalji na SP. Vjerujem da ćemo sa mnogo jačim timom, sa reprezentativcima oporavljenim od povreda, otputovati na SP. Nastupićemo i u ekipnoj konkurenciji, gdje se realno nadamo medalji", kazao je Raković.

Direktor reprezentacije Dragoljub Fatić, kazao je da je Dragana Konjević primjer uzornog sportiste.

"Retultat Dragane Konjević je pokazatelj kako sportista dolazi do medalje. Ona može biti primjer svim sportistima da se ugledaju na nju, kako se može doći do sportskog rezultata. Čestitke i njenom treneru Žarku Rakoviću, koji je pokazao kako se sa više sportista, u više starosnih kategorija, ostvaruju rezultati. Siguran sam da bi rezultati bili još bolji da smo imali adekvatnu podršku Uprave za sport, odnosno novca za kvalitetne pripreme", kazao je Fatić.

On je naglasio da je crnogorska reprezentacija u Monpeljeu ostvarila najuspješniji rezultat od sticanja nezavisnosti.

Predsjednik Tehničkog komiteta Vojo Dulović kazao je da je veliki uspjeh osvojiti medalju u konkurenciji velikih evropskih sila.

"Jović je imala medalju, vodila je 4:0, na 18 sekundi prije kraja. Presudilo je iskustvo, siguran sam da joj na sljedećem takmičenju medalja neće izostati. Šteta je zbog povrede Marine Raković, jer bi se i ona umiješala u borbu za medalju. Žao mi je i Vladimira Jovića, povrijedio se, a imao je rezultat. Da nije bilo pehova sigurno bi bilo više medalja", kazao je Dulović.

Prdsjednik KSCG, Dragan Šakotić, kazao je da su crnogorski karatisti i u Monpeljeu nastavili kontinuitet dobrih rezultata i osvajanja medalja.

"Nijesu daleko od medalje bile ni Ana Drašković i Anja Jović i ostaje žal što ih i one nijesu uspjele. Vjerujem da ćemo SP u Lincu dočati još spremniji. Dogovorili smo da jedan od najboljih instruktora karatea u svijetu, Antonio Oliva Seba, radi sa našim takmičarima individualno sa svakim, u tri ciklusa. Prvi kod nas, drugi sa reprezentacijama Azerbejdžana i Kazahstana, a treći u Pragu sa Česima i Mađarima",kazao je Šakotić.