Knjižara "So" i poštansko sanduče

Prva osoba koja je svečano ubacila frankiranu razglednicu u novopostavljeno poštansko sanduče na zidu Knjižare So bila je Britanka Annice Peace, koja je s radošću pristala i da pozira ovim povodom
138 pregleda 1 komentar(a)
Annice Peace, Foto: Slavica Kosić
Annice Peace, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 11.05.2016. 15:56h

Iako je danas pisanja pisma gotovo zaboravljena vještina i sve se rjeđe šalju pisma i razglednice, taj lijepi običaj pokušava da sačuva i vlasnik knjižare SO u Herceg Novom, pisac Nikola Malović.

Tako je nakon višegodišnjeg truda, na Dan pobjede ,pored ulaza u knjižaru na glavnom gradskom trgu postavljeno poštansko sanduče.

“I sada, ne samo što se razglednice i PTT marke mogu kupiti na jednom mjestu, nego se mogu i ubaciti, finalmente, u poštansko sanduče”, ističu zaposleni u knjižari.

Prva osoba koja je svečano ubacila frankiranu razglednicu u novopostavljeno poštansko sanduče na zidu Knjižare So bila je Britanka Annice Peace, koja je s radošću pristala i da pozira ovim povodom.

Knjižara So otvorena prije 12 godina baštini tradiciju hercegnovskog knjižarstva Jova Sekulovića.

Iz Knjižare SO ističu da su do sada izdali nekoliko jubilarnih spomen-pečata u slavu prvog gradskog klasičnog knjižara Jova Sekulovića (1879-1950), kao i reprinte biranih razglednica s upravo onim motivima koje je prvi gradski knjižar izdao prije 100 i više godina. Navode i da osim Pošte Herceg Novi, Knjižara So jedina ima PTT marke u ponudi, čime dodatno doprinosi poštanskoj kulturi.

Bonus video: