Potraga za Ognjenom: Tražite ga uz glas majke

Plavokosi dječak nestao je u noći između 3. i 4. maja iz roditeljske kuće u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici. Od tada, potraga za njim ne prestaje, ali dječak nije pronađen do kasno sinoć
61 pregleda 19 komentar(a)
Ognjen Rakočević potraga, Foto: Boris Pejović
Ognjen Rakočević potraga, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.05.2016. 05:17h

Prilikom potrage za jedanaestogodišnjim Ognjenom Rakočevićem trebalo bi sa razglasa puštati glas njegove majke koja ga doziva.

To preporučuju stručnjaci iz američke Nacionalne asocijacije specijalizovane za djecu sa autizmom koja bježe od kuće.

Oni su “Vijestima” pojasnili da je to djelotvornije nego da dječaka dozivaju nepoznati glasovi.

Poručili su i da ga je najbolje tražiti u blizini vode, čak iako nema znakova da je tamo.

“Tipično, oni će se sakriti u malim, skučenim prostorima, ali većina ide pravo do najbliže vode”.

Plavokosi dječak nestao je u noći između 3. i 4. maja iz roditeljske kuće u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici. Od tada, potraga za njim ne prestaje, ali dječak nije pronađen do kasno sinoć, do zaključenja lista.

Više stotina građana, policija, vojska, vatrogasci, planinari, izviđači... obišli su gotovo cijeli grad i prigradska naselja, a ronioci danima pretražuju rijeke, ali ni sedmi dan potraga nije dao rezultata.

Šef Odjeljenja za potrage podgoričke policije Miljan Ćirović kazao je da je juče helikopterom pretražena okolina Podgorice, pravci prema Nikšiću, Danilovgradu, Kolašinu i Cetinju. Pretraženo je područje kanjona Cijevne, od mosta na

Dinoši prema Trgajama uzvodno i dio prema aerodromu nizvodno.

On je pojasnio da provjeravaju i mogućnost otmice autističnog dječaka, Ćirović je kazao da su im građani prijavili da je dječaka koji liči na Ognjena jedna žena odvezla u ranim jutarnjim satima “golfom” bijele boje, ali da je nakon detaljne provjere utvrđeno da je riječ o dezinformaciji.

“Otmica kao jedna od opcija nije nemoguća, ali nadamo se da nije tačna. Ipak, i to razmatramo. Postoji mogućnosti da je neko zloupotrijebio dječaka, da ga neko drži zatvorenog...”, kazao je Ćirović.

Ognjenov otac Branko Rakočević juče je, prvi put, komentarisao spekulacije da je porodica umiješana u nestanak dječaka.

“Nažalost, dovode me do toga da možda i jedva čekam da ga pronađemo pa makar i u koritu Morače da bi svima rekao evo vam pa izvolite sad, a onda da se svi raziđu i mi ostanemo sami. Neka nam dozvole još dva dana a onda neka nas kamenuju”, kazao je on.

Policija je najavila da će se opet okupiti danas u 10 sati na glavnom gradskom trgu i krenuti u novu potragu.

Bonus video: