Armenko: Tužilaštvo da ne potpisuje sporazum sa Marovićem, ako se ne obaveže da će mi vratiti novac

"Novac mi je bio na računu u Prvoj banci, oni su to saznali. Vjerovao sam insistucijama sistema i državi koja mi je tražila pare, a i ljudima koji su rukovodili Opštinom. Bili su moji prijatelji i drugovi. Zato sam im i dao novac", kazao je Armenko
746 pregleda 0 komentar(a)
Ilija Armenko, Foto: Luka Zeković
Ilija Armenko, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.05.2016. 17:43h

Biznismen iz Petrovca Ilija Armenko tražio je od Specijalnog tužilaštva da ne potpisuju sporazum sa uhapšenih funkcionerom DPS–a Svetozarom Marovićem, ukoliko se on ne obaveže da će mu vratiti 310.000 eura, kojima je, kako tvrdi, pomogao budvansku kasu 2008. godine.

Armenko je danas bio kod specijalnog tužioca Saše Čađenovića, ali nijesu dugo razgovarali.

Petrovčanin je i krajem februara svjedočio u postupku koji Čađenović vodi protiv Marovića i još dvadesetak Budvana. Tvrdi da je tada tužiocu do detalja ispričao kako su ga prije osam godina prevarili tražeći da pomogne Opštini Budva.

"Bivši potpredsjednici Opštine Budva Lazar Rađenović i Milenko Medigović zvali su me 2008. godine i tražili da pozajmim Budvi 310.000 eura. Rekli su da treba da se pomogne Opština. Novac mi je bio na računu u Prvoj banci, oni su to saznali. Vjerovao sam insistucijama sistema i državi koja mi je tražila pare, a i ljudima koji su rukovodili Opštinom. Bili su moji prijatelji i drugovi. Zato sam im i dao novac", kazao je Armenko.

Dodao je da su čelnici Budve tada zloupotrijebili njegovo povjerenje. Novac mu nije vraćen.

"Vjerujem da će mi institiucije sistema pomoći da vratim svoj novac. U pitanju je velika svota novca dignuta sa mog računa, uz moj pristanak, ali uz obećanje da će mi biti vraćeno. Međutim do dan danas pregovori, razgovori, prevare, meni novac nije vraćen", kazao je on.

Armenko je kazao da njegovu priču mogu da potvrde Medugović i tadašnji predsjednik Opštine Budva Rajko Kuljača, ali i da je sve pokriveno papirima.

"Tražen mi je novac, dao sam, a tužilaštvo zna gdje je otišao taj novac. Zna cijela Budva, znam i ja, ali nisam vidio. Ne mogu direktno da uperim prst u Svetozara Marovića, ali on se interesovao za moj novac. Da li je on uzeo ili nije, treba tužilaštvo i sudstvo da dokažu. Mislim da je u igri velika pljačka od strane mojih prijatelja i drugova kojima sam vjerovao, jedan čovjek je odgovoran za sve, vođa kriminalne grupe, tužilaštvo neka dokaže ko je to", kazao je on.

Petrovčanin je istakao da se nada da će mu tužilaštvo pomoći da povrati svoj novac, jer će u protivnom "uzeti slučaj u svoje ruke".

"Tada nikome neće biti dobro. Nije prijetnja. Ja ću svoj novac da naplatim, jer je to legalno stečen novac i ja ću taj novac da naplatim pa makar bilo, ne prijetim nikome ali ne bih volio da dođe do toga", kazao je on dodajući da nije jedini koji je na takav način ostao bez novca.

"Deset ljudi je pomoglo budvansku kasu na riječ da će im biti vraćen novac. Nas desetak je Opštini pozajmilo skoro 10 miliona eura", kazao je on.

Bonus video: