Stojanović: Dodatno obezbjeđenje u Skupštini postavljeno radi bezbjednosnih uslova

On je to naveo u odgovoru članovima Kolegijuma predsjednika Skupštine, koji su zatražili objašnjenje zašto je u parlamentu bilo pojačano policijsko obezbjeđenje
86 pregleda 6 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Skupština Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.05.2016. 12:50h

Dodatno policijsko obezbjeđenje u Skupštini Crne Gore bilo je angažovano da bi se stvorili bezbjednosni uslovi za nesmetano održavanje sjednice parlamenta u ponedjeljak i bezbjednost svih lica u Skupštini, saopštio je direktor Uprave policije Slavko Stojanović.

On je to naveo u odgovoru članovima Kolegijuma predsjednika Skupštine, koji su zatražili objašnjenje zašto je u parlamentu bilo pojačano policijsko obezbjeđenje.

"Na osnovu bezbjednosne procjene, kao sastavnog elementa prethodno sačinjenog pismenog plana bezbjednosne zaštite Skupštine, na poslovima unutrašnjeg obezbjeđenja objekta bilo je planirano i radno angažovanje 20 policijskih službenika sa starješinama Odsjeka za obezbjeđenje objekata i Diplomatsko-konzularnih predstavništava", kaže se u dopisu.

Kako se navodi, razlog zbog kojeg je angažovan ovaj broj policijskih službenika je da bi se stvorili bezbjednosni uslovi za nesmetano odvijanje planirane sjednice Skupštine Crne Gore.

"Kao i da bi se obezbijedila bezbjednost svim licima koja po bilo kom osnovu borave u prostorijama Skupštine, shodno izvršenoj bezbjednosnoj procjeni, odnosno analizi potencijalnih rizika i prijetnji po bezbjednost objekta i lica koja u njemu borave", kaže se u dopisu Stojanovića.

Napominje se da su službenici koji su angažovani na obezbjeđenju štićenog objekta Skupštine policijski službenici Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata.

"Uvid u spisak sa imenima i prezimenima službenika koji su angažovani na obezbjeđenju može se dobiti kroz odgovarajuću proceduru preko Odbora za bezbjednost i saradnju", kaže se u obavještenju Stojanovića.

Bonus video: