IZLOŽBA U DVORCU PETROVIĆA

Dnevnik čitanja

Izložbu je finansijski podržala Fondacija Petrović Njegoš
188 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2016. 12:26h

Dnevnik čitanja - izložba radova učenika Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” iz Danilovgrada nastalih na časovima književnosti profesora Miroslava Minića, biće otvorena sjutra veče u prostorijama Fondacije Petrović Njegoš u Dvorcu Petrovića u Podgorici u 19 sati.

Izložba “Dnevnik čitanja“ je nastala kao rezultat rada profesora Miroslava Minića sa učenicama i učenicima, njegove potrage za odgovarajućim pedagoškim pristupom u radu sa mladima. U želji da podstakne učenice i učenike prvog i trećeg razreda da svoj doživljaj književnog djela vizuelno izraze, profesor je pokrenuo proces izrade kolaža koji su nastali od crteža, fotografija i isječaka iz novina. Izložba predstavlja svojevrsni dokument o načinu na koji su učenice i učenice vizuelizovali svoje doživljaje, shvatanja, ideje poimanja života na koje su ih podstakla književna djela.

“Profesor Miroslav Minić i ja, iako smo generacija veoma udaljena, imali smo istog profesora jezika i književnosti - Luku Popovića. Složiće se Miro da je na nas sve uticao na poseban način. Smatramo da niko nije imao tako dobrog profesora... Dinamičan, elokventan, obrazovan, kritičan, duhovit, ličan, posvećen, lucidan i ... što je lijepo i nephodno učenicima, tačno koliko treba - rezigniran. Šta su procesi u pedagogiji u potrazi za ličnim ako nisu distanca prema uvriježenom, okoštalom i već osvojenom... Ovako mi je lakše da govorim i o radovima koji su izloženi na ovoj izložbi. Rezultat su radosti otkrivanja uloge čitaoca. Biti čitalac posvećen i boriti se za njega je najveća misija danas”, zapisala je o izložbi glumica Varja Đukić.

Izložbu je finansijski podržala Fondacija Petrović Njegoš.

Galerija