Sajovci insistiraju da ih brani Begović

Begović je sudu javio da nije u mogućnosti da prisustvuje pretresu, jer u isto vrijeme ima suđenje u Višem sudu iz oblasti organizovanog kriminala
164 pregleda 3 komentar(a)
Zdravko Begović, Boro Grgurović, Goran Zejak, Foto: Zoran Đurić
Zdravko Begović, Boro Grgurović, Goran Zejak, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.05.2016. 09:40h

Suđenje pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice Boru Grguroviću i Goranu Zejaku, zbog prebijanja Milorada Mija Martinovića, odloženo je za 13. jun.

Sudija Nada Rabrenović odložila je suđenje, jer su optuženi insistirali da ih brani advokat Zdravko Begović, koji je na današnji pretres poslao zamjenu, advokata Miljana Kosovića.

Begović je sudu javio da nije u mogućnosti da prisustvuje pretresu, jer u isto vrijeme ima suđenje u Višem sudu iz oblasti organizovanog kriminala.

Martinovića je više pripadnika SAJ-a brutalno pretuklo 24. oktobra prošle godine, nakon razbijanja protesta DF-a, a potom su polomili i njegov "mercedes".

Iako se na snimku vidi da ih je bilo mnogo više, samo dvojica su završila na optuženičkoj klupi, i njima se sudi mučenje u sticaju sa teškim tjelesnim povredama i uništenjem i otuđenjem tuđe stvari.

Oni su, u svojim odbranama, rekli da su samo radili svoj posao, dok je Martinović tvrdio da ga je 35 sajovaca brutalno pretuklo te noći, bez ikakvog povoda, te da ne želi da “dva čovjeka plaćaju ceh, za 35 ljudi”.

Bonus video: