Les pred Meksiko: Nisam opterećen rezultatom jer ću za rivale imati najbolje jedriličare planete

0 komentar(a)
Igor Les, Foto: Privatna arhiva
Igor Les, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.05.2016. 17:47h

Svjetsko prvenstvo u jedrenju u klasi Laser standard, ujedno i posljednja provjera za Olimpijske igre u Brazilu, počinje 10. maja u Meksiku.

Ugled Crne Gore koja sigurnim koracima grabi ka samom vrhu ovog elitnog sporta braniće Milivoj Dukić iz JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog i Igor Les iz JK Delfin iz Tivta.

Igor Les je 92. na ISAF svjetskoj rang listi u klasi Laser standard, aktuelni je šampion Balkana u toj klasi, učestvovao je na kvalifikacionim turnirima za Brazil na Svjetskim šampionatima u Santanderu i Kanadi, ali i propustio šampionat u Palma de Majorci zbog nedostatka finansijskih sredstava. Trenutno je u Meksiku...

"Osjećam se zaista dobro i spremno. Žao mi je što sa mnom neće biti trener Ilko Klakor i kondicioni trener Dragan Nedović. Mnogo bi mi značila njihova podrška na šampionatu na kojem ću prije svega nastojati da ispravim greške kada je start u pitanju, i naravno taktika. Nisam opterećen rezultatom, jer ću za rivale imati najbolje jedriličare planete. Imaću sjajnu priliku da vidim koliko sam napredovao i šta je to što mi nedostaje da stignem do samog vrha", rekao je Les.

Dukić i Les su napravili pravu malu revoluciju kada je jedrenje u pitanju.

Uspjeli su da svojim primjerom privuku veliki broj djece da se bave ovim divnim sportom.

"To je stvarno velika stvar. Zaista je divno vidjeti svu tu djecu sa koliko ljubavi prilaze sportu koji nije nimalo lak. Iziskuje velike napore na moru, ali i velike napore tokom priprema. Treba pripremiti jedrilice, očistiti ih, voditi računa o ličnoj opremi, hangaru u kome se nalaze i još puno toga. Njima to ne pada teško. jer vole ono čime se bave", kazao je Les.

Evropska i svetska prvenstva u jedrenju se održavaju svake godine.

Igor Les je kao primarni cilj, bolje reći san, zacrtao plasman na Olimpijske igre 2020. godine. Meksiko je prva stanica ka tom cilju, a preko ostalih svjetskih i evropskih u serijama, treba biti spreman i imati bodove za Mediteranske igre sljedeće godine.

"Moj san jesu Olimpijske igre 2020. godine. Svjestan sam koliko me posla očekuje. S druge strane, raduje me da uslovi za rad napreduju iz dana u dan. Imam veliku podršku svih članova kluba. Trenera Klakora, kondicionog Nedovića i svih iz uprave....", istakao je Les.

Bonus video: