Sindikalce krive, a stanove dijelio šef

Bivši šef policije Veljović dijelio stanove načelnicima koje je poslao u druge gradove, ali ga nema u optužnom predlogu
126 pregleda 16 komentar(a)
Veselin Veljović, Foto: Boris Pejović
Veselin Veljović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.05.2016. 17:06h

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je optužni predlog protiv nekadašnjeg predsjednika Sindikata policije Duška Vratnice i 24 člana Glavnog odbora te organizacije zbog sumnje da su počinili krivično djelo nesavjestan rad u službi dijeleći stanove policajcima iz zajedničke kase, saopšteno je “Vijestima” iz tog tužilaštva.

Pored Vratnice, optužni predlog podnijet je i protiv sadašnjeg predsjednika Sindikata Mladena Šuškavčevića, Dejana Živkovića, Vladana Radevića, Nedeljka Bojovića, Alekse Tatara, Duška Janjuševića, Ljiljane Gogić, Željka Obadovića, Baća Baćovića, Saše Ćetkovića, Milana Peruničića, Mirka Peruničića, Milana Vujisića, Radenka Obradovića, Milovana Vukovića,Milovana Marjanovića, Milana Markovića, Miladina Bukilića, Stanka Jokanovića, Dragomira Bašovića, Radomana Jokića,Zorana Bubanje, Veselina Ćetkovića, Predraga Šuškavčevića i Dragoljuba - Bata Dedića.

Svi oni učestvovali su na sjednici Glavnog odbora Sindikata na kojoj je, sumnja se, usvojena nezakonita odluke o dodjeli 18 stanova na Tuškom putu, u Podgorici.

Oni su na saslušanju u tužilaštvu kazali da su sve radili po Statutu i pravilniku Sindikata.

Tužilaštvo tereti sindikalce da su mimo pravilnika i bez raspisivanja javnog oglasa podijelili 18 stanova, od kojih osam čelnicima sindikata u Podgorici. Za 12 stanova su donijeli odluku da ih podijeli menadžment Uprave policije čelnicima ove ustanove.

Bivši šef policije Veselin Veljović nije obuhvaćen optužnim predlogom iako u zapisniku sa te sjednice piše da je Veljović rekao da ima obavezu prema službenicima koje je poslao “kao šefove u druge organizacione jedinice”.

Nekoliko sada optuženih policajaca su ranije rekli “Vijestima” da su 3. septembra 2010. godine donijeli zakonitu odluku da se menadžmentu Uprave policije dodijeli osam stanova i kredit.

Oni su, međutim, tvrdili da su za dodjelu ostalih 10 stanova prvi put čuli od tužioca na saslušanju.

“Nakon što smo digli ruku i glasali za predlog koji nam je predsjedavajući Vratnica dostavio, nismo informisani kome su i kako dijeljeni stanovi. Mislite li da je nekome od nas palo na pamet da provjerava je li neko donio da usvojimo nezakonitu odluku... Dok se sjednica održavala, Veljović je bio u kancelariji pored i pitam se kako bi se proveli da je neko bio protiv odluke”, kazao je ranije “Vijestima” jedan od sada optuženih.

U krivičnoj prijavi koju je Uprava policije podnijela tužilaštvu piše da je Veljović, uz saglasnost tadašnjeg predsjednika Sindikata Vratnice, sindikalne stanove podijelio pomoćniku direktora UP Nikoli Janjuševiću, Zoranu Raduloviću, Radmilu Strugaru, Jovici Rečeviću, Petru Šestoviću, Darku Ćorcu, Milanu Kovačeviću, Vesku Damjanoviću, Ljiljani Nikolić, Iliji Janjuševiću, Draganu Klikovcu i Goranu Jokiću.

Vratnica je, sumnja se, mimo pravilnika Sindikata, dodijelio šest stanova članovima predsjedništva - Dragoljubu Dediću, Mladenu Šuškavčeviću, Ljiljani Gogić, Baću Baćoviću, Draganu Goroviću i Dušku Janjuševiću.

Bonus video: