Caušević: Ponosan sam što sam krao onima što su nas bombardovali

Suđenje Cauševiću i Milošu Šukiću kojima se sudi za krađu iz stana hrvatske ambasadorke Ivane Sutlić Perić završeno je danas, a presuda će biti izrečena 16.maja
146 pregleda 22 komentar(a)
Rajko Caušević, Foto: Boris Pejović
Rajko Caušević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.05.2016. 14:26h

Cetinjanin Rajko Caušević tvrdi da se ponosi time što je prije 15 godina bio lopov, te da je krao samo u inostranstvu, najbogatijima i najmoćnijima i to “onima koji su nas bombardovali”.

“Ja više nijesam lopov, to što sam ranije osuđivan, ne znači da sam i ovo uradio. Ponosim se i svime što sam uradio ovdje, jer nisam učinio ništa loše”, rekao je Caušević u završnim riječima.

Suđenje Cauševiću i Milošu Šukiću kojima se sudi za krađu iz stana hrvatske ambasadorke Ivane Sutlić Perić završeno je danas, a presuda će biti izrečena 16.maja.

Šukić je rekao da se kaje i izvinjava ambasadorki, te da je napravio veliku grešku, koju neće ponoviti.

Tužilac Vukas Radonjić smatra da je dokazano da su obojica učestvovala u krađi, iako samo Šukić priznaje, te da je odbrana Cauševića osporena dokazima, kao i iskaz njegovog sina, koji mu očigledno pokušava pomoći.

On je tražio da im se produži pritvor, te da se Cauševiću kao otežavajuća okolnost cijeni što je ranije osuđivan, a Šukiću kao olakšavajuća što je priznao.

Šukićev branilac advokat Branimir Vukčević smatra da u ovom postupku nema nijednog dokaza, ali da, kako je njegov branjenik priznao krivicu i prije upoznavanja sa dokazima, traži kaznu ispod zakonskog minimuma za svog branjenika, navodeći da je Šukić mlad i otac maloljetnog djeteta.

Advokatica Zorica Đukanović koja brani Cauševića je tražila da se njen branjenik oslobodi krivice, navodeći da to što je dva dana prije izvršenja djela šetao pored ambasadorkine kuće, ne znači da je počinio krađu.

Ona je ukazala i da je i Šukić rekao da Caušević nije učetvovao, a da to što su inspektori pronašli hemijske olovke u njegovoj kući, sudu ne može poslužiti kao dokaz, već samo kao namjera policije da, u nedostatku dokaza, okrivi Cauševića.

Ona je dodala i da nema dokaza ni da je nakit za koji oštećena tvrdi da je oduzet, zaista bio u njenom posjedu, te da čak ni njena porodica nije znala za taj nakit.

Nalaz vještaka je okarakterisala kao paušalan, zasnovan na pretpostavkama, te ukazala da je oštećena rekla da je nakit bio vrijedan oko 7.000 eura, dok je vještak procijenio da vrijedi oko 24.000 eura.

Ništa od ukradenih stvari nije pronađeno, osim nalivpera i hemijske olovke, za koje porodica Caušević tvrdi da su im podmetnute.

Caušević i Šukić su optuženi da su, u oktobru prošle godine, provalili u stan ambasadorke i odnijeli zlato, hemijske olovke, dvije kolekcije srebrnjaka i telefone...

U krađi je navodno učestvovala i treća osoba, koju policija nije uspjela da identifikuje.

Bonus video: