Stošić i Gondi osuđeni po 30 godina zatvora za ubistvo Dojčlandera

Sud je donio rješenje kojim je određen pritvor okrivljenima. Gondiju kojem se sudilo u odsustvu, i Stošiću koji se branio sa slobode i danas prisustvovao izricanju presude
64 pregleda 2 komentar(a)
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
suđenje, sud, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.05.2016. 13:38h

Krivično vijeće sudije Vladimira Novovića, danas je u Višem sudu u Podgorici, u ponovljenom postupku, osudilo na po 30 godina zatvora Rada D. Stošića i Gondi T. Kristijana, da su iz koristoljublja ubili njemačkog državljanina Klausa Dojčlendera u februaru 2005. godine.

Sud je donio rješenje kojim je određen pritvor okrivljenima. Gondiju kojem se sudilo u odsustvu, i Stošiću koji se branio sa slobode i danas prisustvovao izricanju presude.

Ranijom presudom, oni su bili oslobođeni od optužbe, ali je nakon žalbe tužioca, Apelacioni sud ukinuo predmet.

Državni tužilac na radu u višem državnom tužilaštvu Ljiljana Lakić, u završnoj riječi je istakla da je ubistvo iz koristoljublja dokazano priznanjem okrivljenog Stošića.

Prema navodima optužnice, Stošić i Gondi su ubili Klausa Dojčlendera 7. februara 2005 u naselju Drobnići – Reževići kod Budve. Oni su po dogovoru, sa umišljajem iz koristoljublja, u namjeri pribavljanja imovinske koristi, 07. februara 2005. oko 20 časova ubili Dojčlendera. Gondi je to uradio zbog 17.000 eura, a Stošić radi prisvajanja imovine pokojnog Dojčlendera, stana od 105 kvadrata u naselju Drobnići, koji je bio uknjižen na ime Stošića.

Bonus video: