SEDMI DAN

Potraga za Ognjenom: U 10 sati okupljanje na trgu

Iz Uprave policije je saopšteno da su svi raspoloživi resursi Uprave policije i MUP-a stavljeni u funkciju Ognjenovog pronalaska
103 pregleda 0 komentar(a)
Ognjen Rakočević potraga, Foto: Boris Pejović
Ognjen Rakočević potraga, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.05.2016. 05:24h

I juče se tragalo za 11-godišnjim Ognjenom Rakočevićem.

Rukovodilac stanice policije za potražne djelatnosti i rukovodilac potrage Miljan Ćirović najavio je da policija za danas u 10 časova organizuje novo okupljanje na glavnom gradskom trgu u Podgorici, ukoliko večerašnja potraga ne bude dala rezultate. On je pozvao građane da dođu u što većem broju.

I ronioci iz Centra za obuku u Bijeloj juče su tragali za Ognjenom. Nastavljaju danas u 9 časova.

Jedna grupa će pretražiti dio od Vezirovog mosta, a druga od improvizovane brane ka jezeru.

Načelnik stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata Radvan Stijović kazao je da će Vojska, u dvije grupe, pretraživati brdo Gorica i naselje Malo Brdo.

S druge strane, policija i građani krenuli su u pretragu Mareze, kao i poteza od Mareze prema Spužu.

Stijović je rekao da su ronioci, kao i helikopterska jedinica zajedno sa ocem nestalog dječaka, od ujutro na terenu.

On je odgovorio i da je veliki broj policajaca u uniformama i civilu angažovan u potrazi za Ognjenom Rakočevićem, pojasnivši da je ovo najveća akcija potrage za nestalim licem do sada.

Istakao je i da se u ovom slučaju ne vode zakonskim okvirom koliko će tražiti nestalo lice i da je prioritet život maloljetnog dječaka.

Ronioci iz Centra za obuku u Bijeloj danas su pretraživali Moraču u potrazi za nestalim dječakom, nizvodno prema Kombinatu aluminijuma, ali ništa nijesu našli.

Direktor centra Vesko Mijajlović je ranije objasnio da su ronioci i u nedjelju pretražili kanjon Morače dva kilometra nizvodno od Kolovrata.

Građani su i danas podijeljeni u nekoliko grupa pretraživali prigradska naselja.

Veliki broj građana i policajaca pet dana traga za Rakočevićem čiji je nestanak prijavljen u srijedu.

Iz Uprave policije je saopšteno da su svi raspoloživi resursi Uprave policije i MUP-a stavljeni u funkciju Ognjenovog pronalaska.

Mijajlović je rekao da je vidljivost u gornjem dijelu Morače od Krivog prema Vezirovom mostu dobra i da je to detaljno pregledano.

"Vidljivst vode nizvodno od Krivog mosta mnogo je lošija zbog raznih ispusta u i to je otežavajuća okolnost. Ta voda je još brza i ronioci teško mogu da se zadrže na nekim mjestima, ali uspijevamo da detaljno pretražimo", objasnio je Mijajlović.

On je kazao da se nada je da je vidljivost i danas dobra i da će ronioci i taj dio Morače dobro ptrežiti.

Sinoć, nešto poslije ponoći, roditelji su zamolili da se svi okupljeni kod hotela "Ambasador" raziđu, kako bi bio mir, jer su pretpostavili da postoji mogućnost, ako je negdje u blizini, da se sam vrati ako se stvori ambijent kakav je bio kada je nestao.

Ovo vam može pomoći ukoliko ste uključeni u potragu za Ognjenom:

Ognjen ima 11 godina, brata i sestru, majku i oca.

1. 3.30 časova pretpostavljeno vrijeme nestanka

2. Pomjerio je sam dvokrilni prozor od sobe i prepreke sa njega - televizor i dr. nečujno ga otvorio i preskočio (prizemlje kuće, strana koja gleda direktno na malu ulicu koja u sljedećih 100 metara vodi do malog raskršća lijevo za Goricu, desno ka hotelu Ambasador.)

3. Izašao je u donjem teget dijelu trenerke i žutoj majici. Bio je bos.

4. Provjeravale su se kamere objekta pod visokim naponom na raskršću pomenute ulice - nije viđen. Kamera inače prati samo senzorski kola, pa se ovo smatra nepouzdanim podatkom

5. Ono što se zna je da su se provjerile kamere sa okolnih kuća i da ni na jednoj nije zabilježen prolazak.

6. Voli šetnju pa bi ga trebalo uhvatiti za ruku.

7. Voli vodu iznad svega, iako ne zna da pliva.

8. Voli da ide na rijeku Moraču i na Skaline.

9. Vrlo malo jede i pije.

10. Učenik je Osnovne škole Savo Pejanović, voli djecu, svakom bi ruku dao, hiperaktivan je, ne voli ograničenja. Obožava pjesmu Sunđer Bob. Ne zna da crta. Znoji se puno. Može da pješači satima.

11. Na Goricu je rijetko išao.

12. Ne govori, samo ispušta krike.

13. Otac kaže da uvijek ide pravolinijski. Da se boji mraka.

Preporučujemo za Vas