Momčilo Franeta priveden u Budvi: Kapo od karnevala "prošetao" u policiju

On je uhapšen kada je automobilom u kojem je bio reklamni materijal za karneval, pokušao da prođe ulicom koja je bila blokirana upravo zbog održavanja te manifestacije
93 pregleda 22 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.05.2016. 06:30h

Budvanska policija podnijela je prekršajnu prijavu protiv Momčila Franete, kapa budvanskog karnevala, zbog vrijeđanja i omalovažavanja policajaca u vršenju dužnosti.

Franeta je sinoć “Vijestima” kazao da će podnijeti krivičnu prijavu protiv nadležnih i policajaca, zbog neprofesionalnog odnosa i izazivanja incidenta.

Zbog incidenta, prvi put od kada u Budvi postoji karneval, povorku nije predvodio kapo, jer je policija preksinoć privela Franetu.

On je uhapšen kada je automobilom u kojem je bio reklamni materijal za karneval, pokušao da prođe ulicom koja je bila blokirana upravo zbog održavanja te manifestacije.

Budvanin tvrdi da policajac nije dozvolio da automobil prođe ni kada ga je zamolio predsjednik Opštine Srđa Popović, koji se zatkao na licu mjesta.

Kazao je da ga je policajac prvi opsovao, što u policiji negiraju, tvrdeći da je Budvanin psovao i vrijeđao policajca.

“Odveli su me u stanicu i zadržali do 23 časa. Zamolio sam ih da dozvole da se iz automobila uzme reklamni materijal, jer je riječ o karnevalu, događaju bitnom za ovaj grad, ali to nijesu dozvolili”, kazao je on. Franeta je rekao da će njegov advokat danas podnijeti krivičnu prijavu protiv nadležnih u budvanskoj policiji.

U policiji tvrde da su od Turističke organizacije dobili dopis kojim je traženo da se blokira ulica.

“Franeta je nakon izazivanja incidenta po pravilima i zakonskim propisima zadržan u policiji”, tvrde u policiji.

Bonus video: