PET DANA NI TRAGA OD JEDANAESTOGODIŠNJAKA

Potraga za Ognjenom: Dječaka traže i mole se za njega

Porodica je apelovala na građane da, ako ga primijete, pozovu policiju na broj 122, ili njegovu majku Vanju na broj telefona 067/265-960
77 pregleda 32 komentar(a)
Ognjen Rakočević potraga, Foto: Luka Zeković
Ognjen Rakočević potraga, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.05.2016. 05:26h

Pet dana nema traga od jedanaestogodišnjeg Ognjena Rakočevića.

Plavokosog, autističnog dječaka, visokog oko 150 centimetara i juče je tražilo više stotina građana, policajaca, vatrogasaca, vojnika, planinara, izviđača, ronilaca... Svi napori bili su uzaludni.

Porodici Rakočević, njihovim prijateljima, ljudima koji danima bez prestanka pretražuju glavni grad i širu okolinu nadu su juče dali ronioci. Nakon drugog dana pretraživanja rijeke Morače, oni su kazali da Ognjen nije u vodi.

To je ono čega se otac plavokosog mališana najviše plašio - da je Ognjen, silazeći niz Goricu, otrčao pravo u rijeku.

Direktor Centra za obuku ronilaca u Bijeloj Vesko Mijajlović kazao je da su ronioci juče ponovo pretražili rijeku ispred hotela “Ambasador”, lijevu i desnu obalu Morače nizvodno do Kolovrata, ali i još dva kilometra ka Aluminijumskom kombinatu.

“Pretraga je bila bez rezultata, što me raduje. Međutim, treba uzeti u obzir da je ovo drugi dan našeg angažovanja, peti dan potrage za Ognjenom, te moramo imati u vidu da je nivo Morače bio skoro dva metra viši, rijeka puno brža, zbog čega moramo pretražiti korito sve do mosta u Vukovcima”, kazao je on.

Mijajlović je rekao da je vidljivost vode juče bila mnogo bolja nego prvog dana. Osim pretrage rijeka, potraga za Ognjenom juče se proširila van užeg dijela glavnog grada.

Nekoliko stotina građana, podijeljenih u grupe, pretraživalo je Kakaricku goru, Kuče, Duklju, Bioče, Zetu, Dinošu, obale Cijevne...

Uprava policije saopštila je da su svi njihovi raspoloživi resursi stavljeni u funkciju Ognjenovog pronalaska i da je više stotina policajaca na terenu. “Pretražene su Kakaricka gora i Kuči, obala Cijevne (lijeva i desna) u pravcu Dinoše i Zete i prema Graničnom prelazu Božaj, kao i teren naselja Cijevna”, kazali su iz policije.

Građane, članove sportskih i nevladinih udruženja koji su se juče u 15 sati okupili na glavnom gradskom trgu šef kriminalističke policije Radovan Stojović podijelio je u grupe - jedni su dobili zadatak da pretražuju obalni dio rijeke Morače od Vezirovog mosta uzvodno ka Smokovcu, a drugi obalu Cijevne i dio od Dinoše ka Trgaji.

“Za Ognjenom ne tragaju samo uniformisani policijski službenici dok su na dužnosti već i kada su van radnog vremena - dakle u civilnoj odjeći, kao i inspektori koji inače rade u civilu”, saopštili su juče iz policije. Ipak, grupa građana sinoć se okupila ispred policije, tražeći da se više uključe u potragu.

Porodica je apelovala na građane da, ako ga primijete, pozovu policiju na broj 122, ili njegovu majku Vanju na broj telefona 067/265-960.

Zaštitniku Podgorice se molili da čuva dječaka

Za jedanaestogodišnjeg autističnog dječaka juče su se, u crkvi Svetog Đorđa u Podgorici, molili i poglavari Mitropolije crnogorsko-primorske. Ognjenov otac Branko Rakočević juče je zamolio građane koji učestvuju u potrazi za njegovim sinom da dođu ispred crkve prije početka litije.

Neki od građana palili su svijeće za dječaka. Tokom Markovdanske litije, kojom se obilježava dan Svetog apostola Marka, zaštitnika grada Podgorice, Ognjena je u molitvi pomenuo i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Preporučujemo za Vas