Patike na noge i vježbajte!

Izdvojili smo najčešće i najotrcanije izgovore za nevježbanje kako biste ih osvjestili, prekrižili, obuli patike i napokon krenuli na vježbanje
0 komentar(a)
trening
trening
Ažurirano: 08.05.2016. 18:28h

Organizacija fizičke aktivnosti mnogima je jedna od najmriskijih jer tako je lako pronaći razlog za klupčanje ispred televizora uz već nekoliko puta viđeni film. Izdvojili smo najčešće i najotrcanije izgovore za nevježbanje kako biste ih osvjestili, prekrižili, obuli patike i napokon krenuli na vježbanje

1. Umorna sam

Najčešći izgovor za neodlazak na vježbanje je svakako umor. Nekako se čini da nakon napornog dana na poslu, zadnje što vam treba je presvlačenje, znojenje i dolazak kući u večernjim satima. Uživanje u fotelji uz čašicu vina toliko je privlačnije. No, onaj 'osjećaj poslije' koji pruža bilo koji oblik fizičke aktivnosti naprosto je nezamjenjiv za fizičko, ali i psihičko zdravlje.

2. Imam... nekog...posla

Produljeno i ponekad hkaotično radno vrijeme idealan je izgovor za nemogućnost vježbanja. A i potrebno je malo podružiti s prijateljima. Uprkos tome, uz malo truda, svakako pronađite barem 45 minuta dnevno za svoje tijelo. S obzirom koliko ga tijekom dana maltretiramo neprirodnim 'kancelarijskim' položajem, zaslužilo je malo istezanja i učvršćivanja.

3. Ići ću sjutra

Prava klasika od izgovora. Ako niste išli danas, nećete ni sutra. Niti sljedeće nedjelje, a ni idući mjesec.

4. Predebeo-la sam

Ovim izgovorom stvara se zatvoreni krug u kojem nikako ne možete profitirati. A ako mislite da će neko komenitarisati vaš bedra, stražnjicu ili stomak u sali, varate se. Svi su jednako nesigurni u svoj izgled, a osim toga nismo više u osnovnoj školi.

5. Nisam obrijala noge

Nikad ne znaš ko će gledati, još ako je i zgodni instruktor... Britvicu u ruke ili trenerku na noge, i spremni ste za vježbanje

6. Već sam vježbala

Toliko je aktivnosti koje možete napraviti tokom dana. Hodanje uz stepenice, hodanje po trgovinama, kućnki poslovi, i svašta nešto, zar ne? Ovo je već prilično otrcani izgovor.

7. Nisam dovoljno jela

Nekima je nedovoljni unos hrane jako dobar razlog za odmor i neaktivnost. Niti je poželjno niti je zdravo, a mršavljenje takvim načinom života je ionako privremeno.

8. Boli me glava

Znamo već za što se često koristi taj izgovor. Ali nemojte ga koristiti niti u slučaju niti u onom za vježbanje

9. Kolege s posla idu tamo

Nema goreg nego oznojena voziti bicikl pred svojim nadređenima. Slažemo se, ali toliko je mjesta u gradu u koje šef sigurno neće dolaziti.

Bonus video: