Alvares nokautirao Amira Kana za odbranu titule

0 komentar(a)
Amir Kan, Foto: Reuters
Amir Kan, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2016. 08:25h

Britanac Amir Kan doživio je težak nokaut u napadu na titulu prvaka svijeta srednje kategorije u WBC verziji, nakon što ga je šampion, Meksikanac Saul Alvares pogodio u šestoj rundi.

Kan, koji je debitovao u ovoj kategoriji je bio bolji akter meče u Las Vegasu. Odlično se kretao i bio brži u razmjenama.

Pokazalo se, ipak, da je Meksikanac imao dobru strategiju tokom borbe, jer se trudio da stalno bude što bliži Kanu i isključivo upućuje udarce u njegovo tijelo. To je učinilo da Kan spusti gard prije razornog udarca kojim raspolaže Alvares.

"Mnogi misle da je tajna mog uspjeha u tom udarcu, ali nije tako. Njemu moram da čestitam na hrabrosti da pređe u veću kategoriju kako bi se okušao protiv mene. A ja sam i u ovom meču pokazao da imam brojne kvalitete kojima mogu da iznenadim. Što se tiče duela sa Kazahstancem Genadijem Golovkinom koji drži tri ostala velika pojasa, on zna moje uslove. Ja se ne bojim nikog u ovoj kategoriji", naglasio je Alvares, koji je poražen samo od Flojda Mejevedera Džuniora, i to sudijskim preglasavanjem.

Iako ima tek 25 godina, Alvares je u profi ringu već upisao 47. pobjedu uz remi, i poraz od Mejvedera. Kanu je ovo četvrti poraz uz 31 pobjedu.

Bonus video: