Građani tragali za Ognjenom: Ronioci pretražili Moraču do Kolovrata

Direktor Centra za obuka ronilaca u Bijeloj Vesko Mijajlović je kazao da su ronioci pretražili Moraču do Kolovrata, i da nijesu ništa pronašli
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2016. 17:00h

Potraga za Ognjenom Rakočevićem (11), koji se prije četiri dana noću iskrao iz porodične kuće u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici, nastavljena je i danas, a građani su se okupili na glavnom gradskom trgu u Podgorici u 15 časova. Policija je koordinisala akcijom potrage.

Direktor Centra za obuka ronilaca u Bijeloj Vesko Mijajlović je kazao da su ronioci pretražili Moraču do Kolovrata, i da nijesu ništa pronašli. Vidljivost vode bolja je nego juče.

Na trgu se danas okupilo nekoliko desetina građana i vatrogasaca i izviđački odred "Gojko Kruška" sa Cetinja. Prisutan je šef kriminalističke policije Radovan Stijović, koji je okupljenima podijelio zadatke.

Prva grupa građana krenula je u potragu od Vezirovog mosta ka željezničkoj dok je druga grupa upućena da pretražuje reon Cijevne.

UP: Policija nastavila potragu za Ognjenom Rakočevićem

Policija je i danas nastavila potragu za Ognjenom Rakočevićem (11) iz Podgorice koji se prije četiri dana noću iskrao iz porodične kuće u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici

Iz Uprave policije je saopšteno da su svi raspoloživi resursi Uprave policije i MUP-a stavljeni u funkciju Ognjenovog pronalaska.

"Potraga se danas odvija u više pravaca. Više stotina policajaca je od jutros na terenu. Već su do 15,00 časova, shodno planu, pretražene Kakaricka gora i Kuči, obala Cijevne (lijeva i desna) u pravcu Dinoše i Zete i prema Graničnom prelazu Božaj kao i teren naselja Cijevna. Od 15,00 časova više grupa pretražuje obalni dio rijeke Morača od pravca Vezirovog mosta uzvodno ka Smokovcu, kao i dio Cijevne – obalno i terenom od Dinoše ka Trgaji. Potraga traje i u kanjonu rijeke Morača koju pretražuju ronioci Regionalnog centra iz Bijele od Vezirovog mosta do Kolovrata. U potragu na terenu su uključeni i policijski psi i službeni konji", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da za Ognjenom ne tragaju samo uniformisani policijski službenici dok su na dužnosti već i kada su van radnog vremena – dakle u civilnoj odjeći, kao i policijski inspektori koji inače rade u civilu.

"Osim policije za Ognjenom tragaju i druge službe, institucije, organi, nevladine organizacije, sportska i druga udruženja i građani.Policija će i dalje koordinirati grupama građana koje pretražuju teren. Ukoliko se grupe budu organizovale samonicijativno, molimo da o tome blagovremeno obavijeste policiju kako bi se pretraga terena usmjerila u potrebnim pravcima", kazali su iz UP.

Iz UP su zamolili građane da svako korisno saznanje o Ognjenu jave policiji na broj 122. "Broj 122 je jedinstveni policijski broj koji je dostupan non stop, besplatan je i putem ovog broja se može ostvariti više poziva istovremeno. Svaki poziv će biti provjeren,"

Ognjenov otac apelovao na građane da se okupe u 18 časova kod crkve Svetog Đorđa

Ognjenov otac, Branko Rakočević apelovao je ranije danas da se građani okupe i u 18 časova kod crkve Svetog Đorđa u Podgorici odakle kreće Markovdanska litija, kojom se obilježava dan Svetog apostola Marka, zaštitnika grada Podgorice.

Komentarišući navode pripadnika Gorske službe i spasavanja iz Foče, koji su kazali da im je juče bilo zabranjeno da rone, rukovodilac sektora za vanredne situacije Mirsad Mulić kazao je kada je posrijedi međunarodna pomoć, pa iako nije poslata od susjedne države, procedure se moraju poštovati.

"Procedure se u svim slučajevima međunarodne pomoći moraju poštovati. A procedura nalaže da Vlada Crne Gore traži pomoć pa onda onima koji se jave da pomognu saopšti kakva je sve pomoć potrebna nakon čega zemlja koja se javila da pomogne pruži pomoć koju može od traženih. Bez obzira na to što nekog ne šalje država nego dođe pojedinačno takve procedure se jednostavno moraju poštovati", saopštio je Mulić za Radio Antena M.

Dio građana se okupio u 11 sati kod hotela "Ambasador" i krenuli su u potragu po gradu.

Policija i dio građana pretražuju rijeku Cijevnu.

Ronioci će nastaviti potragu na tri lokacije - kod Vezirovog mosta, lijevom i desnom obalom Morače i kod Kolovrata.

Direktor Uprave policije, Slavko Stojanović rekao je u subotu da će policija nastaviti da svim raspoloživim tehničkim i materijalnim kapacitetima radi na pronalaženju Rakočevića.

Više stotina građana i juče, kao i prethodnih dana, učestvovalo u potrazi za Ognjenom.

Pretpostavlja se da je dječak, koji boluje od autizma, bos, bez majice i u donjem dijelu trenerke, u noći između utorka i srijede izašao iz porodične kuće u Podgorici.

Dječak ima plavu kosu, svijetao ten i plave oči i visok je oko 150 centimetara.

Porodica je apelovala na građane da, ako ga primijete, pozovu policiju na broj 122, ili njegovu majku Vanju na broj telefona 067/265-960.

Galerija

Bonus video: