Odbijen Boškovićev Sporazum o priznanju krivice

Prema navodima optužnice, Bošković je sa Beograđaninom Milošem Čujovićem sa tuđih računa skinuo 1.446.171,80 eura
58 pregleda 6 komentar(a)
Nebojša Bošković, Foto: Zoran Đurić
Nebojša Bošković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.05.2016. 12:35h

Sudija Vladimir Novović odbio je juče Sporazum o priznanju krivice koji je Nebojša Ž. Bošković zaključio sa tužiteljkom Sanjom Jovićević.

To je "Vijestima" rekao advokat Zdravko Đukanović, branilac Boškovića koji se tereti za kriminalno udruživanje i računarsku prevaru.

Bošković je u zaključenom sporazumu priznao da je kriv za ta krivična djela i prihvatio da odsluži zatvorsku kaznu od tri godine i da u budžet Crne Gore uplati 200.000 eura u roku od 60 dana.

Đukanović je najavio da će uložiti žalbu vanraspravnom krivičnom vijeću Višeg suda u Podgorici, na odluku sudije Novovića.

"Sudija je u obrazloženju rekao da nisu ispunjeni uslovi koji su zakonom predviđeni. Uložiću žalbu”, naveo je branilac.

Novović je na ročištu pročitao Sporazum o priznanju krivice, u kojem je pisalo da je optuženi kao sredstvo obezbjeđenja stavio hipoteku na stan i umjetničke slike.

Odgovarajući na pitanja sudije, potvrdio je da je sa tužiocem zaključio ugovor o sporazumnom priznanju krivice i rekao da je svjestan da se odriče prava na suđenje i pravo na žalbu, ukoliko sud prihvati njihov dogovor i donese presudu.

Prema navodima optužnice, Bošković je sa Beograđaninom Milošem Čujovićem sa tuđih računa skinuo 1.446.171,80 eura.

Piše da je Čujović taj posao obavio dok se nalazio u pritvorskoj jedinici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, koristeći se programerskim vještinama...

U tim nezakonitostima, navodi se, umišljajno im je pomogla Nataša S. Golović.

Bonus video: