ASCG potpisao stipendijske ugovore za najboljim atletičarima

1 komentar(a)
ASCG stipendisti, Foto: ASCG
ASCG stipendisti, Foto: ASCG
Ažurirano: 06.05.2016. 14:50h

Atletski savez Crne Gore (ASCG) potpisao je danas stipendijske ugovore sa deset najboljih crnogorskih atletičara.

Saopšteno je da je Uprvani odbor (UO) te asocijacije odlučio da opredijeli 24 hiljade EUR za dodjelu deset stipendija, po pet u muškoj i ženskoj konkurenciji, na osnovu rezultata u prošloj godini.

Iznos stipendije biće 200 EUR mjesečno, a biće isplaćivane od 1. januara do 31. decembra 2016. godine.

Stipendisti ATSCG su Danijel Futula (AK Nikšić), Tomaš Đurović (Draževina), Dragan Pešić (lovćen), Luka Rakić (Mornar), Blagota Petričević (Podgorica), Slađana Perunović (Nikšić), Kristina Rakočević (Tara), Marija Vuković (Dionis), Ljiljana Matović (Dionis) i Marija Bogavac (Tara).

Nekadašnja juniorska prvakinja svijeta, Marija Vuković, zahvalila se ASCG i Upravi za mlade i sport na podršci.

"Nadam se da ćemo to opravdati rezultatima, kao i do sada. Rezultatima ćemo najbolje pokazati. Drago mi je što su prepoznali naš rad", rekla je Vuković na svečanoj ceremoniji potpisaivanja ugovora.

Predsjednik ASCG, Milorad Vuletić, kazao je da je UO po osnovu Ugovora o korišćenju sredstava iz Budžeta Crne Gore, odnosno sufinansiranja programa - Nacionalni savezi u 2016.godini, odlučio da opredijeli iznos od 24 hiljade EUR za dodjelu deset stipendija.

"Ponosan sam na realizovanu aktivnost, ostvarenu na predlog Uprave za mlade i sport. Smatram da bi to trebala da bude obaveza svih saveza prema najboljim sportistima, makar onim u pojedinačnim sportovima. Da makar i simbolično podržimo sportiste da istraju u namjeri da postižu još bolje rezultate", kazao je Vuletić.

On je odlučeno da u obje konkurencije među stipendistima bude i po jedan junior.

Prema njegovim riječima, u planu za narednu godinu je podrška i motivacija određenog broja trenera.

Predstavnik Uprave za mlade i sport Branimir Ivanović, kazao je da crnogorski atletičari posljednjih godina postižu zapažene rezultate na međunarodnoj sceni.

"Imajući u vidu da su rezultati ostvareni u skromnim uslovima oni još više dobijaju na značaju. Medalje koji su oni donijeli Crnoj Gori imaju veliki značaj. Stoendije su skromni početak, želimo da uvažimo atletičare i da im pokažemo da neko brine o njima", kazao je Ivanović.

Bonus video: