Suđenje za ubistvo Bećirovića: Prisluškivani razgovori sudu nisu od pomoći

Sudija Tabaš je za 26. maj najavio preslušavanje dijela razgovjetnog razgovora između Marka Šaranovića i Milana Bulatovića
70 pregleda 2 komentar(a)
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Marko Šaranović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.05.2016. 11:01h

Sudija Predrag Tabaš kazao je juče da se u potpunosti ne poklapaju prisluškivani razgovori preslušani u sudnici podgoričkog Višeg suda sa transkriptima iz predmeta za ubistvo Dragana Bećirovića.

Ti razgovori prikupljeni su policijskim mjerama tajnog (MTN) nadzora, u istrazi likvidacije u Budvi.

"Od 82 minuta i 33 sekunde pa do 114 minuta MTN-a na CD-u, ništa nije navedeno u transkriptu. A ono što mi slušamo ne prati transkript razgovora. Osim toga snimak je vrlo loš i ono što se govori, ne razumije se. Vrlo je teško čuti šta se priča", rekao je predsjednik sudskog vijeća.

Rekao je da se tek kasnije na snimku čuje razgovor između okrivljenih Marka Šaranovića i Milana Bulatovića, kada su ostali sami u prostoriji.

Preslušavanje tog dijela razgovora najavio je za sljedeći glavni pretres 26. maja.

Tužiteljka Suzana Milić, ocijenila je vjerovatnim da vještak nije posložio stranice po redosljedu.

Branilac Šaranovića, advokat Branislav Lutovac kazao je da se čuje svaka deseta riječ i da je prilikom snimanja korištena zastarjela tehnika, kako se vještak i izjasnio.

Prema navodima optužnice, Šaranović je 10. aprila 2011. umišljajno na podmukao način ubio Bećirovića. Bulatović se tereti da je znao da je Šaranović ubio, ali da to nije prijavio.

Bonus video: