Ajković: Morao sam da pucam na provalnike jer mi je život bio ugrožen

Dobrović nije umio da objasni zašto je tek nakon tri sata otišao u Urgentni blok i zašto je u bolnici rekao da je sam sebe ranio...
165 pregleda 31 komentar(a)
Danilo Ajković, Foto: Boris Pejović
Danilo Ajković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.05.2016. 08:51h

Danilo Ajković kazao je juče da je prije dvije godine morao da puca na provalnike u Zeti, jer mu je život bio ugrožen.

Mladen Dobrović koji je ranjen te večeri, međutim, tvrdi da se te večeri našao na imanju Ajkovića, jer je tražio čamac koji mu je nestao...

Obojica su to saopštila na početku suđenja Ajkoviću, koji se tereti za teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Optužen je da je septembra 2013. godine na svom imanju u Berislavcima, iz dnevne sobe u pravcu terase ispalio projektil koji je Dobrovića pogodio u glavu.

Ajković je u podgoričkom Osnovnom sudu juče objasnio da su mu provalnici više puta prije toga krali razne stvari sa imanja i da je jedan njegov komšija ubijen u sličnom događaju u Zeti.

"Te noći čuo sam korake i glasove oko kuće. Iz spavaće sobe vidio sam čovjeka napolju, za koga sam kasnije saznao da je Igor Vukčević. Bio sam u panici, sledio sam se, otišao sam u dnevnu sobu, ugasio sam svjetlo, da vide da je neko u kući. Čuo sam repetiranje pištolja, opalio sam kroz prozor od kuće i vikao bježite”, ispričao je Ajković.

Rekao je da nije vidio da je ikoga ranio, ali da je nakon toga izašao napolje i pucao još jednom uvis.

"Ne znam šta je trebalo da radim, da ih pustim da me ubiju. Žao mi je, ali mi je mene najviše žao. Ja od tada imam puno zdravstvenih problema i za noć sam osijedio”, naveo je Ajković.

Kazao je da je više puta policiji prijavljivao krađe, ali da su ga oni ismijavali. Tvrdi da mu je jedan od policajaca rekao: "Ti si znao da će ovakva kuća da ti se razbija, šta 'oćeš ti”.

Naveo je da je te večeri oko njegove kuće bilo pet - šest osoba i konstatovao da su Dobrović i njegov brat poznati po pljačkanju u Zeti.

Dobrović je na sudu objasnio da je te večeri sa Vukčevićem tražio čamac i da su u dvorište Ajkovića ušli kada su ugledali slično plovilo.

"Obilazili smo čamac pet minuta, onda sam prišao vikendici i tada sam pogođen... Nekako sam se dovukao do auta, a čuo sam još dva, tri pucnja”, rekao je Dobrović.

Rekao je da je najprije otišao kući, da je tamo slučajno opalio puškom u vazduh i da ga je tada brat povezao do Urgentnog.

Na pitanja sudije Nenada Vujanovića i branioca okrivljenog Igora Brnovića, Dobrović nije umio da objasni zašto je proteklo skoro tri sata od ranjavanja, do njegovog odlaska u Urgentni sa tako teškom povredom.

Nije objasnio ni zašto je u bolnici rekao da je sam sebe ranio tom prilikom.

"Nisam mjerio vrijeme, moguće je da sam rekao da sam se sam ranio, ne znam, bio sam u bunilu”, naveo je Dobrović.

Nije rekao ni zašto je čamac tražio noću, a ne preko dana.

Kazao je da se pridružuje krivičnom gonjenju Ajkovića.

Brnović je ocijenio da je njegov iskaz sračunat na izbjegavanje krivice, jer svi dokazi ukazuju da su te noći obili ogradu i došli da pljačkaju.

Suđenje se nastavlja 13. juna.

Dobrović i Vukčević odgovaraju za tešku krađu u pokušaju

U podgoričkom Osnovnom sudu u toku je postupak kontrole optužnice, koju je tužilaštvo podiglo protiv Dobrovića i Vukčevića za tešku krađu u pokušaju, zbog istog događaja.

Ajković konstantno tvrdi da je te večeri bilo više osoba ispred njegove kuće, ali je tužilaštvo optužilo jedino njih dvojicu.

Ajković tvrdi i da je policija te večeri našla pajser ispred njegove kuće, ali da je on u međuvremenu misteriozno nestao iz policije.

Sa druge strane, Dobrović vodi spor protiv Ajkovića, tražeći odštetu za ranjavanje.

Bonus video: