EVROPSKO PRVENSTVO U KARATEU

Drašković, Jović i Konjević za medalju

147 pregleda 1 komentar(a)
Ana Drašković, Foto: Boris Brnović
Ana Drašković, Foto: Boris Brnović
Ažurirano: 04.04.2019. 20:17h

Crnogorske karate reprezentativke, Ana Drašković, Anja Jović i Dragana Konjević boriće se za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Monpeljeu.

Protivnica Anje Jović u kategoriji do 50 kilograma biće Jelena Milivojčević iz Srbije, dok će se Drašković za pobjedničko postolje u kategoriji do 55 kilograma boriti protiv Španjolke Kristine Garsija Ferer.

Njena sunarodnica Laura Gonzalez Palasio posljednja je prepreka Dragani Konjević z bronzanu medalju u kategoriji preko 68 kilograma.

Borbe za medalju na programu su u subotu.

Do 68 kilograma Marina Raković je zbog povrede leđa izgubila u prvom kolu, od Holanđanke Šerilin Vorld, dok je Vladimir Jović povrijedio koljeno u prvom kolu i nije mogao da nastavi meč protiv Hrvata Dina Povrzenića.

U katama pojedinačno Biserka Radulović zaustavljena je u repesažu, dok je Mijat Vojvodić eliminisan u drugom kolu od Matija Busata iz Italije, nakon što je u prvo kolu savladao Džordana Šafraneka iz Škotske 5:0.

U borbama, Vladimir Mihailović je do u kategoriji do 84 zaustavljen u drugom, a Almir Cecunjanin u prvom kolu kategorije preko 84 kilograma.