PODGORICA TRAŽI 11-GODIŠNJEG DJEČAKA

Napravljena aplikacija koja može pomoći u potrazi za Ognjenom

"Aplikaciju je dovoljno da ima samo jedan u grupi kako bi štedjeli baterije mobilnih telefona. Neophodno je da se na mobilnom telefonu uključi GPS i da mobilni telefon ima GPRS tj. pristup internetu kako bi slao podatke"
53 pregleda 14 komentar(a)
mapaPronađimo Ognjena, Foto: Facebook
mapaPronađimo Ognjena, Foto: Facebook
Ažurirano: 05.05.2016. 19:23h

Grupa građana napravila je aplikaciju za brzu koordinaciju potrage za jedanaestogodišnjim Ognjenom Rakočevićem koji je nestao u noći između utorka i srijede.

"Aplikacija sakuplja pozicije sa mobilnih telefona i postavlja ih u bazu. Trenutno radimo na prikazu pretraženog terena tako da svi na terenu mogu da vide gde je dječak traćen a gdje ne i kada. Zamoliću sve koji su u potrazi da skinu android aplikaciju "Self-Hosted GPS Tracker" u polje za server ukucaju http://ognjen.capplo.me. Nakon toga samo kliknite na dugme "Tracker". Sve koordinate su anonimne i smještaju se u bazu podataka. Aplikaciju je dovoljno da ima samo jedan u grupi kako bi štedjeli baterije mobilnih telefona. Neophodno je da se na mobilnom telefonu uključi GPS i da mobilni telefon ima GPRS tj. pristup internetu kako bi slao podatke", naveo je u poruci Dragoslav Radoičić.

Više stotina građana podijeljeno u grupe, na više lokacija u Podgorici traga za Ognjenom.

Ranije je apelovano da ukoliko možete, preko telefona pustite muziku iz crtanog "Teletabisi" dok ste u potrazi za Ognjenom.

Majka dječaka moli sve koji imaju kuće, terase, bašte i podrume da dobro pogledaju oko svojih domova, da se Ognjen nije negdje sakrio.

Ne pritiskajte Tracker u koliko niste na terenu

Kako su pojasnili na samoinicijativnoj grupi građana na FB stranici "Pronađimo Ogija", kad se instalira i ukuca Web adresa server kupi info i to se pokazuje u vidu crvene tačke na mapi.

Posebno je napomenuto da sa ne pritiska dugme tracker osim ako stvarno niste na terenu i tražite.

U suprotnom šalje se lažna informacija da ste pretražili taj dio grada.

Tipa ako ste sada kući,instalirate i pritisnete tracker na mapi će se pokazati da je ta lokacija pretražena, navodi se na fb stranici "Pronađimo Ogija".

Preporučujemo za Vas