Peroviću određen pritvor do 30 dana

Policija i tužilaštvo još utvrđuju od čijeg je metka Begović stradao
450 pregleda 4 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.05.2016. 14:42h

Kotoraninu Davoru Peroviću (30) istražni sudija podgoričkog Višeg suda odredio je pritvor do 30 dana, zbog sumnje da je ubio Novljanina Vuka Begovića (22).

Policija i tužilaštvo još utvrđuju od čijeg je metka Begović stradao.

Iz Uprave policije je saopšteno da se krivičnom prijavom Davor Perović tereti da je počinio i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"D.P. je nadležnom sudiji za istragu sproveden 2. maja nakon saslušanja kod državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je na osnovu do sada utvrđenih činjenica kvalifikovao krivično djelo. Sudija za istragu je za D.P. odredio pritvor nakon čega je ovo lice danas sprovedeno u ZIKS", saopšteno je iz policije.

Kako se dodaje do pucnjave je došlo 1. maja 2016. godine oko 22,15 časova, u naselju Sutvara – Opština Kotor, kada je stradao Begović.

Davorov otac, Željko Perović (54) iz Kotora je zadobio teške tjelesne povrede koje mu je, kako se sumnja, oružjem prethodno nanio Begović.

"Ž.P, prema informacijama kojima raspolažemo, nije životno ugrožen. Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a izuzeto oružje, čaure i ostali tragovi upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja. Nadležni organi preduzimaju aktivnosti kako bi se, kroz analize i vještačenja medicinske i drugih struka, utvrdile sve činjenice u ovom događaju", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: