ODAZVALO SE VIŠE STOTINA LJUDI

Građani krenuli u još jednu potragu za Ognjenom

Njegova majka Vanja kazala je TV Vijesti da dijete niko nije vidio, te da još nema tragova koju ukazuju na to gdje bi mogao da bud
124 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2016. 23:09h

Više desetina građana podijeljeno u nekoliko grupa i večeras je sa Trga republike, u cetru Podgorice, organizovano krenulo u novu potragu za jedanaestogodišnjim Ognjenom Rakočevićem koji je nestao u noći između utorka i srijede.

Potraga traje do duboko u noć i pretražuju se brojni djelovi grada, a u potrazi učestvuju i ljudi iz drugih crnogorskih gradova. Iz policije je "Vijestima" nezvanično rečeno da su psi tragači pratili trag dječaka od kuće do ulice kod Vezirovog mosta gdje se trag prekida.

Građani su se ranije sa Trga republike, bez koordinacije policije, uputili u više pravaca u nadi da će pronaći dječaka.

Apelovano je da građani, koji su se odazvali pozivu, pogledaju i sve otvorene šahte, olupine automobila, ponovo obiđu napuštena gradilišta...

Branko Rakočević, otac nestalog jedanaestogodišnjaka apelovao je na građane koji traže njegovog sina Ognjena da se upute ga brdu Gorica i još jednom pretraže taj teren.

"Davljenik se hvata za slamku. Mi smo danas zvali i vidovnjake, jer ga dva dana nigdje nema. Zadnja informacija žene koja je na Gorici provela čitav dan je da se Ognjen nalazi negdje u blizni spomenika. Molim sve ljude da još jednom pretražimo istočnu i sjeveroistočnu stranu Gorice - dio prema pruzi, Zagoriču i desetak metara ispod spomenika", kazao je on.

Ognjenov otac zamolio je one koji traže njegovog sina da ponesu sa sobom lampe.

Posebna jedinica policije pretražila je ranije danas Cijevnu, Moraču od Vezirovog mosta nizvodno i Smokovac u potrazi za Ognjenom Rakočevićem. Dječaka traže građani i policija u svim dijelovima grada, a policiji je dojavljeno da je viđen u naselju Konik, te kod Vezirovog mosta, gdje jedna grupa građana i policija traže Ognjena.

Ronioci Specijalne jedinice Uprave policije pretražuju od jutros korito rijeke Morače u okviru potrage. Iz Operativno Komunikacionog centra (OKC) kazali su agenciji MINA da ronici pretražuju korito Morače oko Vezirovog mosta prema Sportskom centru.

Preko 200 građana, koje je policija podijelila u grupe, danas oko 15 časova sa Trga republike krenulo je da traži Ognjena Rakočevića.

Otac Branko Rakočević koji sa jednom grupom građana pretražuje lokaciju bivše vojne kasarne u Maslinama, zamolio je stanovnike tog naselja koji su u prilici da se priuključe i pomognu u pronalaženju njegovog sina.

Grupe građana danas su pretraživale dio Gorice od Beogradske ulice, od pruge u Park šumi u Zagoriču, kao i rejon od kampa na Zlatici.

Iz NVO Biciklo.me su u koordinaciji sa MUP-om, pokrenuli još jednu potragu, a okupljanje je bilo organizovano kod hrama Hristovog vaskrsenja u 17:30 časova.

"Mislimo da bi trebalo potragu proširiti i na Vraniće i Velje brdo, ali o detljima pretrage ćemo saznati na licu mjesta od nadležnih inspektora. Ponesite lampe, vodu, duboku obuću i punu bateriju na telefonu", saopšteno je iz Biciklo.me.

Građani koji su učestvovali u potrazi apelovali su na službe Glavnog grada da pokose travu uz obalu Morače.

"Pretraživali smo prostor od hotela Ambasador i dalje prema mostu Blaža Jovanovića. Trava je visoka i mnogi građani od straha da se ne okliznu jer ne mogu da vide teren ne mogu da se spuste i pretraže djelove obale rijeke Morače. Apelujem i na građane koji imaju odgovarajuću opremu da dođu i pokose travu kako bi se svaki pedalj terena pretražio", navela je čitateljka "Vijesti".

Dječak je nestao u noći između utorka i srijede, nije još uvijek pronađen i potraga za njim i dalje traje.

"Vijesti" je kontaktirao čitalac, koji je najavio okupljanje građana kod Mašinske škole u potrazi za dječakom. Potragu su najavili i navijači Budućnosti, "Varvari".

Ukoliko možete, preko telefona pustite muziku iz crtanog 'Teletabisi' dok ste u potrazi za jedanaestogodišnjim Ognjenom!

Njegova majka Vanja kazala je TV Vijesti da dijete niko nije vidio, te da još nema tragova koju ukazuju na to gdje bi mogao da bude.

Porodica je imala informaciju od žene koja je kazala da je Ognjena vidjela na Zlatici, ali dječakova majka vjeruje da ga je ona samo zamijenila sa nekim ko izgleda slično.

Ognjena su sinoć samoinicijativno tražili i građani koji su se, na poziv NVO Biciklo.me i nekoliko Fejsbuk grupa, okupili na Trgu republike.

Građani podijeljeni u više grupa traže dječaka >>>

Dječakova majka je zahvalna svima koji su se uključili u potragu za Ognjenom, građanima i policiji.

"Potraga je trajala cijelu noć, tražili su ga na Zlatici, odakle je stiglo najviše dojava, uz i oko Morače, u centru grada, na Gorici...", kazala je Vanja Rakočević, dodajući da bi policija danas trebalo da pojača potragu.

Ognjenova majka je rekla i da su se u potragu uključila sva taksi udruženja, te da je svim vozačima rečeno da obrate pažnju i jave ukoliko primijete dječaka.

Majka dječaka moli sve koji imaju kuće, terase, bašte i podrume da dobro pogledaju oko svojih domova, da se Ognjen nije negdje sakrio.

"Izašao je bos, možda se negdje zavukao da se ugrije", kazala je ona.

Vanja za Ognjena kaže da je dijete koje voli izazov, da voli da bježi, da je to za njega igra. Iz tog razloga su u kući sve zaključavali, svuda su, kaže, duple brave.

"Jedino taj prozor od kupatila, kuda je izašao, kao da je čekao priliku...", kaže Ognjenova majka.

Ognjenova majka je zamolila sve ljude da, ukoliko primijete njenog sina, uzmu ga za ruku i zaustave i kontaktiraju porodicu.

Pretpostavlja se da je dječak koji boluje od autizma, bos, bez majice i u donjem dijelu trenerke, tokom noći izašao iz porodične kuće u Ulici Vaka Đurovića, u Podgorici. Dječak ima plavu kosu, svijetao ten i plave oči i visok je oko 150 centimetara. Porodica je juče ujutro primijetila da ga nema, nakon čega je pretraživan širi centar grada. Gotovo cijelog dana, tragali su članovi porodice, prijatelji, policija, vatrogasci i građani.

“Službenici CB Podgorica su u kontaktu sa roditeljima dječaka i preduzimaju koordinirane aktivnosti na terenu u cilju njegovog pronalaska”, saopšteno je juče iz Uprave policije kojoj je prijavljen nestanak dječaka. Tokom dana porodica je dobijala informacije da je viđen u blizini Osnovne škole na Zlatici. Moguće da na sebi ima teget jaknu i trenerku.

Porodica je apelovala na građane da, ako ga primijete, pozovu policiju na broj 122, ili njegovu majku Vanju na broj telefona 067/265-960. Porodica moli i sve koji dječaka vide, da ga uzmu za ruku i zadrže dok po njega ne dođu oni ili policija.

Otac dječaka Branko Rakočević juče je za TV Vijesti kazao da ima i onih koji nestanak njegovog sina shvataju neozbiljno.

“Imali smo informaciju od jednog čovjeka iz Berana da ga je on pokupio autom i poveo i da će sad da se vrati u Podgoricu. Zamolio bih ih da se barem ne zezaju”, kazao je Rakočević. On se zahvalio svima koji su se uključili u potragu za dječakom.

“Prečešljali smo svaki pedalj Gorice. Komšije, rođaci, kolege iz suda, Monstata, Televizije Vijesti”, kazao je on.

Galerija

Preporučujemo za Vas