Nikšić: Policija oduzela veću količinu oružja, eksploziv i municiju

84 pregleda 5 komentar(a)
municija, Foto: Shutterstock.com
municija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 04.05.2016. 14:14h

Nikšićka policija je prethodnih dana u dvije odvojene aktivnosti oduzela tri puške i jedan pištolj, tri tzv. klasa eksploziva, detonatorske kapisle i veću količinu municije, saopšteno je iz Uprave policije

"Nikšićki policiajci su 28. aprila 2016. godine, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću pretresli kuće i druge prostorije, kao i prevozna sredstava koje koristi I.D. (30) iz Nikšića i tom prilikom pronašli i oduzeli: 3 klasa eksploziva, 4 komada detonatorskih kapisli, pištolj "vojno – državni", vojnu pušku nepoznate marke, lovačku pušku (jednocijevku) nepoznate marke, 31 komad municije različitog kalibra, svežanj detonirajućeg štapina, i rezervni okvir od pištolja i zaštitnu – gas masku", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se oduzeto oružje i municija upute Forenzičkom centru radi vještačenja, nakon čega će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji.

U saopštenju se dodaje da su policajci prethodno, 22. aprila, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, pretresli kuće i druge prostorije koje koristi S.P. (52) iz Nikšića.

"Prilikom pretresa policajci su pronašli i oduzeli pušku marke "M 48", cal. 7,9 mm i 38 metaka istog kalibra. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću koji je naložio da se oduzeto oružje i municija upute Forenzičkom centru radi vještačenja, nakon čega će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji navedenog događaja", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: