Roditeljski kutak: Šta je „zelena pedagogija“

Glavna društveno-politička dešavanja komentariše Daliborka Uljarević iz Centra za građansko obrazovanje.
79 pregleda 0 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Ažurirano: 04.05.2016. 11:34h

Šta je "zelena pedagogija" odnosno program Obrazovanje za održivi razvoj u predškolskom vaspitanju i obrazovanju biće tema Roditeljskog kutka u Bojama jutra u četvrtak 5. maja. Pogledajte na koji način možemo mališanima od treće do šeste godine približiti teme kao što su smanjenje siromaštva, ljudska prava, zdravlje, životna sredina i klimatske promjene. Gošća TV Vijesti prof. dr Tatjana Novović, sa Filozofskog fakulteta u Nikšiću, članica komisije koja je radila ovaj program i koja drži predavanja na ovu temu nastavnom kadru u Crnoj Gori.

U jutarnjem programu saznajte i ko će se sve ove godine predstaviti na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja koji će početi u ponedjeljak 9. maja u Podgorici.

U Bojama jutra izdvajaju i program 24. izdanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu, kao i majski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta.

U jutarnjem programu pogledajte i priču o posjeti podgoričkih vatrogasaca vrtićima.

Na inicijativu Vlade Crne Gore i UNDP-a, Pošta Crne Gore povodom 22. aprila Dana planete Zemlje i u čast potpisivanja Pariskog sporazuma o klimi i globalne borbe protiv klimatskih promjena, u okviru izdanja ,,Smanji svoj karbonski otisak'' publikovala prigodnu poštansku marku i Koverat prvog dana. Detaljnije u Bojama jutra.

U jutarnjem programu saznajte i kolika je bila turistička posjećenost tokom praznika, kakva su očekivanja Nacionalne turističke organizacije za ovu ljetnju sezonu. Pogledajte i detalje o Konkursu za otkup fotografija sa motivima Crne Gore koji je NTO nedavno objavila.

Glavna društveno-politička dešavanja komentariše Daliborka Uljarević iz Centra za građansko obrazovanje.

Bonus video: