Građani podijeljeni u više grupa traže dječaka

Građani su podijeljeni u grupe krenuli da pretražuju podgorička naselja Masline, Zagorič, Zlaticu, Stari aerodrom, Konik i Brdo Gorica. Pretraživaće se i širi centar grada, dio grada preko Morače, City kvart...
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2016. 20:15h

Više desetina građana podijeljenih u nekoliko grupa koje predvodi policija krenulo je večeras organizovano sa Trga Republike u Podgorici u potragu za 11-godišnjim Ognjenom Rakočevićem. Potraga traje i iza ponoći, a pregledan je maltene svaki dio grada.

Građani su se samoinicijativno organizovali i krenuli u potragu pošto je dječakova majka jutros Dežurnoj službi Centra bezbjednosti (CB) Podgorica prijavila da se dječak tokom noći udaljio od kuće.

Građani su podijeljeni u grupe krenuli da pretražuju podgorička naselja Masline, Zagorič, Zlaticu, Stari aerodrom, Konik i Brdo Gorica, ali i druge djelove grada.

Pretražuje se i širi centar grada, dio grada preko Morače, City kvart.

Na okupljanju, građani su upozoreni da se dječak ne odaziva na svoje ime, da voli da ulazi i sjedi u automobilima, te da često traži da pije vodu. Takođe, apelovano je na građane koji imaju stara vozila da ih provjere i vide da dječak slučajno ne sjedi u njima.

Upozoreno je da dječaku treba nježno prići i smireno razgovarati sa njim.

Policija je pozvala građane da ukoliko primijete Ognjena pozovu broj 122.

Takođe, građani informacije mogu dati dječakoj majki Vanji na broj telefona 067 265 960.

NVO Biciklo.me i nekoliko Facebook grupa ranije večeras su pozvali sve koji žele da učestvuju u traženju nestalog Rakočevića da večeras dođu na Trg Republike u 21.30 časova i da ponesu lampe.

Ognjen Rakočević je danas oko 16 časova navodno primijećen u podgoričkom naselju Zlatica, rekla je Televiziji Vijesti Ognjenova majka Vanja.

Majku je pozvala mještanka i objasnila joj da je primijetila dijete jer je bilo čudno obučeno. To dijete je na sebi imalo jaknu teget boje koja mu je bila prevelika. Mještanka je kazala i da se to dijete uputilo od pasarele ka vrtiću.

U razgovoru za Televiziju Vijesti, dječakova mjaka je objasnila da je kontaktirala svoju djecu koja su pregledala garderobe i ustanovili da nedostaje upravo njena teget jakna.

Policija i Vanja Rakočević uputili su se ka Zlatici sa namjerom da pronađu Ognjena.

Ognjen Rakočević nestao je jutros ili tokom noći iz kuće koja se nalazi u Ulici Vaka Đurovića broj 2 u Podgorici, dok je njegova majka spavala.

Ognjen boluje od autizma, a kuću je napustio u donjem dijelu trenerke, bez majice i bos.

Majka dječaka prijavila je jutros Dežurnoj službi Centra bezbjednosti (CB) Podgorica da se dječak tokom noći udaljio od kuće.

"Službenici CB Podgorica su u kontaktu sa roditeljima dječaka i preduzimaju koordinirane aktivnosti na terenu u cilju njegovog pronalaska“, ranije je saopšteno iz policije.

Navodi se da dječak ima plavu kosu, svijetao ten i plave oči, a visok je oko 150 centimetara.

Mole se građani ukoliko ga primijete da pozovu policiju na broj 122, ili njegovu majku Vanju na broj telefona 067 265 960, ili da se jave redakciji.

Galerija

Bonus video: