Boje jutra u srijedu: Podgorički vatrogasci spremni za ljeto

Glavne društveno-političke aktuelnosti komentariše Srdan Kosović, urednik portala Vijesti
161 pregleda 2 komentar(a)
Boje jutra, Foto: TV Vijesti
Boje jutra, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 03.05.2016. 11:01h

U srijedu 4. maja se obilježava Međunarodni dan vatrogasaca, a povodom ovog jubileja podgorički vatrogasci se nadaju da će u predstojeću ljetnju požarnu sezonu ući sa revitalizovanom opremom i voznim parkom, kako bi što kvalitetnije mogli da obavljaju svoj posao. U planu je i zapošljavanje na određeno vrijeme još 30-tak vatrogasaca, tokom ljetnjih mjeseci, a poseban akcenat stavljen je i na napredni nivo alpinističke obuke. Priču o podgoričkim vatrogascima pogledajte u Bojama jutra u srijedu 4. maja.

Planinar Predrag Popović sa svojim prijateljima, ljubiteljima prirode nedavno je pokrenuo blog Vrhovi Crne Gore kako bi građanima i turistima olakšao i uljepšao odlazak u planinu. O svom blogu, ali i iskustvu u crnogorskim planinama Popović će govoriti u Bojama jutra.

Promocija knjige “Narodne poslovice” sakupljača Vojina Đokova Koprivice biće održana sjutra uveče u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 19 sati. Neke od najupečatljivijih poslovica u jutarnjem programu čitaće izdavač knjige Petar Koprivica.

Američki rok velikani Wilco, sviraće u Kotoru 24. juna, a organizator koncerta SeaRock Festival, objavio je promo spot realizovan u saradnji sa samim bendom. Detaljnije u Bojama jutra.

U jutarnjem programu i o regionalnoj rundi studentskog inženjerskog takmičenja EBEC- EBEC Balkan koje će se, po prvi put ove godine, održati u Podgorici, i to u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore, u periodu od 6. do 9. maja.

Glavne društveno-političke aktuelnosti komentariše Srdan Kosović, urednik portala Vijesti.

Bonus video: