Vještak: Policija duguje Terziću 500 eura

Terziću se duguje oko 400 eura za prekovremeni rad, rad noću i praznicima i 108 eura za jubilarnu nagradu za 10 godina rada
192 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Terzić, Foto: Filip Roganović
Nikola Terzić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.05.2016. 10:57h

Vještak finansijske struke Srđan Pupovac utvrdio je da policija duguje oko 400 eura inspektoru Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Nikoli Terziću - za neplaćeni prekovremeni rad, rad noću i praznicima, za posljednje četiri godine.

Nedavno hapšeni policajac tužbom zahtijeva i da mu se isplati i jubilarna nagrada za deset godina rada u policiji, a za koju je vještak utvrdio da iznosi 108 eura.

Spor u podgoričkom Osnovnom sudu nastaviće se 17. juna.

Terzić je tužbu podnio krajem prošle godine, a sudi sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Milena Matović.

Terzić i njegov šef Dalibor Medojević uhapšeni su u februaru, u okviru istrage o nestanku dokaza koje je policija uzela tokom pretresa kuće Veselina Mujovića.

Oni su negirali izvršenje krivičnih djela - stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

Pušteni su da se brane sa slobode.

Mujovićevu kuću policajci su pretresali u sklopu istrage da je na prevaru uzeo blizu 900.000 eura od uhapšenog političara Svetozara Marovića, govoreći mu da će mu olakšati status u istragama o milionskim malverzacijama u Budvi.

Nedugo zatim utvrđeno je da je nestao dio dokaza koje je policija uzela iz Mujovićevih objekata tokom pretresa 19. februara.

Nakon što je tužilaštvo otvorilo istragu, dokazi koji su ukradeni iz policije na još neobjašnjen način pronađeni su u vozilu za uviđaje Centra bezbjednosti Podgorica.

Bonus video: