Policija nije sigurna kako je stradao Novljanin: Da li je Begović ubijen?

Dvije verzije policije juče kolale - prema jednoj, Begović je ubijen u razmjeni vatre, a prema drugoj ubio se nakon što je ranio Perovića
555 pregleda 22 komentar(a)
Više tužilaštvo, Foto: Vesko Belojević, Vesko Belojević
Više tužilaštvo, Foto: Vesko Belojević, Vesko Belojević
Ažurirano: 03.05.2016. 05:43h

Novljanin Vuk Begović (22) stradao je prije dvije noći u razmjeni vatre sa Kotoraninom Davorom Perovićem (31).

U istoj pucnjavi u kotorskom naselju Donja Sutvara, teško je povrijeđen Perovićev otac Željko Perović (55).

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, on je pogođen u ruku i stomak, ali nije životno ugrožen.

“Nakon ukazane prve pomoći transportovan je u Klinički centar u Podgorici i van je životne opasnosti”, rečeno je iz Uprave policije.

Nakon pucnjave inspektori su uhapsili Davora Perovića, kome je juče poslije saslušanja u podgoričkom Višem tužilaštvu određeno zadržavanje do privođenja istražnom sudiji.

Iz policije juče su nezvanično saopštavali dvije verzije događaja - prema jednoj, Begović je došao ispred kuće Perovića i zapucao u pravcu Željka, nakon čega je njegov sin navodno uzvratio vatrom.

Druga policijska verzija govori da se Begović ubio nakon što je ranio starijeg Perovića.

Čiji je metak bio koban za dvadesetdvogodišnjaka znaće se nakon što tužilac dobije rezultate obdukcije, koja je juče urađena.

“Nakon pucnjave pronađeni su pištolj i puška. Davor Perović priznao je tokom saslušanja da je pucao u pravcu Begovića, ali obdukcija treba da utvrdi da li je zapucao prije nego što je, prema jednoj verziji, Begović pucao u sebe”, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz policije.

Isti izvor kazao je da je supruga Željka Perovića inspektorima ispričala da je prije pucnjave Begović pozvao njenog muža i rekao da će doći da ih pobije.

Navodno, Begović i Davor Perović odranije su imali neraščišćenih računa.

Pokojnog Begovića kotorska policija hapsila je nekoliko puta - početkom septembra 2015. godine lisice na ruke stavljene su mu nakon što je policija u njegovom automobilu pronašla pištolj.

Nepuna dva mjeseca kasnije uhapšen je kada je policija, pretresom njegovog vozila, pronašla lovačku pušku za koju nije imao dozvolu.

Bonus video: