Boje jutra: Crna Gora i sloboda medija

U okviru rubrike Savjeti advokata pravnik Sava Popović objasniće brojne dileme u vezi sa legalizacijom bespravno izgrađenih objekata.
144 pregleda 0 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Ažurirano: 02.05.2016. 11:40h

Svjetski dan slobode medija obilježava se 3. maja. Posljednji izvjestaj Reporeta bez granica govori da je u 2015. godini, sloboda medija širom svijeta zabilježila drastičan pad. Od balkanskih zemalja najmanje su slobodni mediji u Crnoj Gori i Makedoniji.

Crna Gora je, prema poslednjem izvještaju Fridom hausa i dalje djelimično slobodna država kada je riječ o slobodi medija.

Prema izvještaju te organizacije, Crna Gora je pogoršala ocjenu sa prošlogodišnjih 39 na 41, i pala na 34. poziciju u Evropi. Koliko su novinari u Crnoj Gori spremni da se bore za slobodu novinarske profesije, koliko je loš polozaj novinara opasan po crnogorko društvo pogledajte u Bojama jutra na TV Vijesti u utorak 3. maja. Gošća jutarnjeg programa Marijana Camović, predsjednica Sindikata medija Crne Gore. O slobodi medija u Crnoj Gori i svijetu, ali i ostalim društveno-političkim dešavanjima govoriće u Bojama jutra i Milena Perović Korać iz CN Monitor.

U okviru rubrike Savjeti advokata pravnik Sava Popović objasniće brojne dileme u vezi sa legalizacijom bespravno izgrađenih objekata.

Od 4. do 12. maja Crna Gora je domaćin Trećih Svjetskih umjetničkih igara (World Art Games). WAG okuplja 60 zemalja svijeta, a Igre su prvi put održane u Hrvatskoj 2013. godine. Prema navodima orgranizatora Igre u Crnoj Gori označiće još jedan korak bliže naše zemlje Evropskoj Uniji. Zašto tako misle, šta će se sve dešavati pogledajte u Bojama jutra.

U jutarnjem programu i aktuelnosti iz države i svijeta, kao i servisne informacije Meteo centra TV Vijesti, Auto-moto saveza CG, Kliničkog centra CG, Elektroprivrede CG.

Bonus video: