Tužilaštvo vjeruje Milošu Maroviću

Nedavno su ga na košarkaškoj utakmici Crvena Zvezda - CSKA odigranoj u Beogradu zabilježile i kamere
34 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Printscreen
Miloš Marović, Foto: Printscreen
Ažurirano: 02.05.2016. 05:52h

Tužilaštvo vjeruje Milošu Maroviću da će do kraja postupka u kom je priznao krivicu biti dostupan pravosudnim organima i nije tražilo da mu se oduzmu dokumenta.

“Obavještavamo Vas da M. M. nijesu oduzeta lična dokumenta, jer za to nijesu postojali zakonski razlozi”, odgovorili su “Vijestima” iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Iz tog tužilaštva nijesu odgovorili “Vijestima” čime su obezbijedili njegovo prisustvo u daljem postupku.

Taj Budvanin više puta napuštao je državu od kada je 31. decembra 2015. godine pušten iz Istražnog zatvora.

Nedavno su ga na košarkaškoj utakmici Crvena Zvezda - CSKA odigranoj u Beogradu zabilježile i kamere.

Jedan podgorički advokat “Vijestima” je objasnio da po predlogu tužioca sud može izreći jednu ili više mjera nadzora.

“Ako postoje okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni mogao pobjeći, sakriti se, otići u nepoznato mjesto ili u drugu državu ili ometati vođenje krivičnog postupka, Sud može po službenoj dužnosti, po predlogu tužioca ili oštećenog, obrazloženim rješenjem okrivljenom izreći jednu ili više mjera nadzora”, kazao je advokat.

Pojasnio je da mjere nadzora mogu biti - zabrana napuštanja stana ili boravišta, zabrana posjećivanja određenog mjesta ili područja, obaveza povremenog javljanja određenom državnom organu, zabrana pristupa ili sastajanja sa određenim licima, privremeno oduzimanje putne isprave i privremeno oduzimanje vozačke dozvole.

Sin uhapšenog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića posljednjeg dana 2015. godine priznao je da je učestvovao u nezakonitom poslu oko prodaje opštinske zemlje na Jazu.

Tog dana sa Specijalnim tužilaštvom nagodio se da odleži godinu iza rešetaka i državi vrati 380.000 eura.

Miloš Marović je svojom i imovinom roditelja i prijatelja garantovao da će obeštetiti Budvu.

Država je upisala hipoteku na imovinu koju su založili i odredila privremenu mjeru zabrane prodaje i izdavanja tih nekretnina.

Nadležni mogu prodati založene nekretnine ukoliko mlađi Marović u roku od mjesec od presude ne uplati novčani iznos na koji se obavezao.

Dvanaest dana nakon što su se nagodili sa Milošem Marovićem, tužioci su se dogovorili i sa bivšim gradonačelnikom Budve Lazarom Rađenovićem.

On je 12. januara, nakon četvoromjesečnih pregovora, priznao da je učestvovao u kriminalnim radnjama kojima je budžet Opštine Budva oštećen za više miliona eura.

Rađenović se nagodio sa tužilaštvom - da prizna krivicu i zauzvrat, bez suđenja, odrobija dvije godine i vrati državi 30.000 eura.

Bonus video: