Kurbardović krio dio dokumenata

Glavni administrator u rožajskoj Opštini prilikom podnošenja zahtjeva inspekciji MUP-a prikrio dio važne dokumentacije...
216 pregleda 13 komentar(a)
Redžep Kurbardović (Novine), Foto: Rozaje.me
Redžep Kurbardović (Novine), Foto: Rozaje.me
Ažurirano: 02.05.2016. 06:18h

Glavni administrator u rožajskoj Opštini Redžep Kurbardović zahtijevao je od Upravne inspekcije Ministarstva unutrašnjih poslova da po hitnom postupku izvrši inspekcijski nadzor za četiri radnika Službe zaštite i spasavanja koji su dobili otkaz u septembru 2014. godine.

Inspekcijski nadzor je u službenim prostorijama Upravne inspekcije izvršila inspektorka Jovana Nišavić koja je pronašla nepravilnosti prilikom zapošljavanja Emira Gusinjca, Elvisa Ganića, Erka Ademagića i Nihada Zejnelagića.

Gusinjac i Zejnelagić su se žalili na takav zapisnik pa je Nišavićeva naknadno utvrdila da je Kurbardović prilikom podnošenja zahtjeva prikrio dio važne dokumentacije.

Gusinjac, Ganić, Ademagić i Zejnelagić su kao kadrovi DPS-a bez posla ostali nakon što je vlast u Rožajama preuzela BS-SDP koalicija.

Sva četvorica su zbog otkaza vodili spor pred Upravnim sudom koji je ocijenio da su rješenja o prestanku radnog odnosa nezakonita i donio rješenje da se otpušteni vrate na posao.

Presude na koje nije bilo prava žalbe su postale pravosnažne.

Umjesto da lokalno rukovodstvo postupi po tim presudama, Kurbardović se obratio Upravnoj inspekciji za provjeru zakonitosti prilikom zapošljavanja.

Glavni administrator je tada i obmanuo inspektorku kojoj je tvrdio da su već otpušteni radnici i dalje u radnom odnosu.

Njihova rješenja o otkazima je potpisao upravo Kurbardović iako su po zakonu na to imali pravo samo predsjednik Opštine i komandir Službe zaštite i spasavanja.

Otpušteni radnici su zbog toga i nepoštovanja sudskih presuda Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama podnijeli krivične prijave protiv Kurbardovića.

Odluka u tom predmetu se očekuje narednih dana, a prema nezvaničnim informacijama iz tužilaštva u radnjama Kurbardovića su pronađeni elementi krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Bonus video: