Izbacite otrove

Ako imate jake reakcije na miris parfema ili dim, onda možda ima toksičnih preopterećenja u organizmu
0 komentar(a)
Tijelo, stomak, bol u stomaku
Tijelo, stomak, bol u stomaku
Ažurirano: 01.05.2016. 18:56h

Tijelo zna da nas obavijesti kada nešto ne valja u našem organizmu. Ako dovoljno oslušnete, prepoznaćete signale koje vam šalje.

Puni ste

Otpad se eliminiše svaki dan. Ovo uključuje pražnjenje crijeva najmanje jednom dnevno. Savjet: Ako imate problema sa zatvorom probajte da pijete više vode, vježbajte i pijte biljne čajeve.

Imate “prljava” usta

Zadah iz usta može doći iz bakterija koje se nalaze u ustima. Takođe može da ukaže da vaša jetra i debelo crijevo imaju poteškoća da eliminišu toksine. Savjet: Možete da počnete da koristite strugač jezika i pokušajte da uklonite zadah sa svježim biljem.

Mirisi

Ako imate jake reakcije na miris parfema ili dim, onda možda ima toksičnih preopterećenja u organizmu. Savjet: Pijte čaj od korena maslačka ili uradite detoksikaciju organizma ricinusovim uljem.

Gojite se

Postoji mnogo razloga za višak kilograma, kao što je nezdrava hrana ili godine, ali do toga mogu dovesti i toksini u organizmu. Kada je tijelo preopterećeno sa njima, nemoguće je osloboditi se dodatne težine. Savjet: Prvenstveno osposobite vaše tijelo da se samo na prirodan način oslobodi toksina. Promijenite način ishrane i znojite se.

Bonus video: