Nagodbe ne "idu" iz tužilaštva

Iz tužilaštva saopštili da će sporazume poslati Višem sudu kada se za to steknu zakonski uslovi
3 komentar(a)
Miloš Marović, Lazar Rađenović, Foto: Savo Prelević
Miloš Marović, Lazar Rađenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.04.2016. 06:55h

Specijalno tužilaštvo još nije dostavilo Višem sudu sporazume o priznanju krivice koje su potpisali sa Budvanima Milošem Marovićem i Lazarom Rađenovićem, jer za to još nema zakonskih uslova.

"Sporazumi koje je Specijalno državno tužilaštvo zaključilo sa L.R. i M.M., nijesu dostavljeni Višem sudu, a biće kada se za to steknu zakonski uslovi", saopštili su "Vijestima" iz Specijalnog državnog tužilaštva na čijem je čelu Milivoje Katnić.

I iz podgoričkog Višeg suda kazali su da im sporazumi nijesu dostavljeni.

Sin uhapšenog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića posljednjeg dana 2015. godine priznao je da je učestvovao u nezakonitom poslu oko prodaje opštinske zemlje na Jazu.

Tog dana sa Specijalnim tužilaštvom nagodio se da odleži godinu iza rešetaka i državi vrati 380.000 eura.

Miloš Marović je svojom i imovinom roditelja i prijatelja garantovao da će obeštetiti Budvu.

Država je upisala hipoteku na imovinu koju su založili i odredila privremenu mjeru zabrane prodaje i izdavanja tih nekretnina.

Nadležni mogu prodati založene nekretnine ukoliko mlađi Marović u roku od mjesec od presude ne uplati novčani iznos na koji se obavezao.

Dvanaest dana nakon što su se nagodili sa Milošem Marovićem, tužioci su se dogovorili i sa bivšim gradonačelnikom Budve.

Rađenović je 12. januara, nakon četvoromjesečnih pregovora, priznao da je učestvovao u kriminalnim radnjama kojima je budžet Opštine Budva oštećen za više miliona eura.

On se nagodio sa tužilaštvom - da prizna krivicu i zauzvrat, bez suđenja, odrobija dvije godine i vrati državi 30.000 eura.

Rađenovićev branilac, advokat Željko Đukanović ranije je ocijenio da su potpisani sporazumi morali biti dostavljeni Višem sudu, jer je ustaljena sudska praksa da se u što kraćem roku dostave sudu na odlučivanje.

Bonus video: