Eksperti Mujovića koštaju 20.000 eura

Otac Lazara Rađenovića rekao da mu je Mujović pare tražio za ekspertska vještačenja
124 pregleda 0 komentar(a)
Ljubo Rađenović, Foto: Savo Prelević
Ljubo Rađenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.04.2016. 16:17h

Budvanin Ljubo Rađenović juče je tužiocu Miroslavu Turkoviću ispričao da je Veselinu Mujoviću dao 20.000 eura za potrebe "ekspertskog vještačenja" u jednom od predmeta u kome je osumnjičen njegov sin Lazar.

Otac bivšeg gradonačelnika Budve saslušan je u istrazi koju Turković vodi protiv Mujovića.

Taj Podgoričanin osumnjičen je da je na prevaru uzeo 890.000 eura od uhapšenog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, nudeći mu pomoć u istragama koje Specijalno tužialštvo vodi protiv njega i članova njegove porodice. Ljubo Rađenović je nakon saslušanja kazao da zbog tajnosti postupka ne može reći o čemu je pričao kod Turkovića.

Njegov sin dan ranije tužiocu je rekao da je za sporazum o priznanju krivice prvi put čuo kada je Mujović njegovom ocu predložio da sa tužilaštvom postigne dogovor i tako najbolje prođe u brojnim istragama u kojima ima status osumnjičenog.

Kazao je da Mujović tada nije tražio novac, već da ih je samo prijateljski savjetovao.

Bivši gradonačelnik Budve rekao je da je tragom te informacije pitao advokate da li je takav sporazum moguć i da je u oktobru 2015. godine počeo pregovore sa Specijalnim tužilaštvom.

Tužiocu Miroslavu Turkoviću kazao je da je Mujović, ipak, 20.000 eura zatražio dvadesetak dana prije nego je zaključio sporazum o priznanju krivice.

Objasnio je da je za to saznao kada je izašao iz pritvora.

Prema njegovim riječima, otac ga je informisao da je taj novac dao “za neka vještačenja u njegovom predmetu”.

U Osnovnom tužilaštvu prije par dana saslušan je i Budvanin Aleksandar Tičić, koji je rekao da je odbio Mujovićevu ponudu da ga za 100.000 eura “izbriše” iz optužnice za “Košljun”.

Bonus video: