Prezentacija radionica koje su vodili ugledni dizajneri regiona

Prema riječima organizatora, FLUID dizajn forum se već etablirao kao najprepoznatljiviji dizajnerski festival u regionu
0 komentar(a)
Fluid dizajn forum Bar, Foto: Radomir Petrić
Fluid dizajn forum Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 29.04.2016. 12:48h

Barska sesija FLUID dizajn foruma okončana je prezentacijom trodnevnih radionica koje su pohađali studenti I godine fakulteta iz Niša, Beograda, Ljubljane, Trebinja, Splita, Podgorice i Cetinja, a koje su vodili ugledni dizajneri iz regiona.

Prva radionica koju je vodio art direktor marketinške agencije Coba & Associates iz Beograda Slobodan Jovanović, bavila se osmišljavanjem i izradom kampanje za Turističku organizaciju Bar, sa akcentom na raznovrsnost ponude koju ova opština nudi turistima, druga koju je vodio profesor umjetničke škole iz Niša Slavoljub Stanković bavila se temom ljubavi Vladimira i Kosare kroz kaligrafski pristup. Treću radionicu “This town needs a poster” vodili su Sven Sorić i Hrvoje Spudić iz Zagreba, a bavila se tradicionalnim načinom izrade plakata pomoću ofsetne boje, drvenih slova i valjka, dok je četvrta radionica “Derivatna djela” koju je vodio zagrebački grafički dizajner Dario Dević, za temu imala kolaž.

“Po atmosferi uopšte, ova barska sesija nakon fenomenalnih utisaka od prošle godine, možda je još i bolja, jer je pola učesnika već bilo ovdje. Imali smo veoma interesantna predavanja o upotrebi energije u kulturi, zelene, solarne, što nam je svima potrebno, a nastavili smo lanjsku radionicu o brendiranju Bara sa Turističkom organizacijom Bar”, kazala je za “Vijesti” Ana Matić, koordinatorka FLUID foruma.

Četvrti FLUID, koji se nakon sesija u Baru i Nikšiću nastavlja na Cetinju, obuhvata predavanja, panel-diskusije, radionice i izložbe koji tokom trajanja festivala okupe poznate dizajnere, umjetnike i profesionalce iz različitih oblasti i brojne studente iz regiona ‒ učesnike radionica.

Prema riječima organizatora, FLUID dizajn forum se već etablirao kao najprepoznatljiviji dizajnerski festival u regionu.

Bonus video: